tiistai 1. toukokuuta 2012

Halloumsalaatti

Alamme pikkuhiljaa siirtyä kesäaikaan ruoanlaitossa ja meillä se tarkoittaa erilaisia ruokaisia salaatteja ja erilaisten proteiinien grillailua. Ohjeet ovat aina hyvin yksinkertaisia. Tämän halloumasalaatin aineksia ei vielä päästy grillaamaan, mutta kohta kaasugrilli kannetaan patiolle.

Ruokaisa halloumsalaatti



Ainekset (määrät ovat nyt summittaisia, teemme yleensä salaatin suoraan lautasille)

Erilaisia salaatteja, meillä oli jääsalaattia
Keitettyä kananmunaa

Marinoidut herkkusienet:

Tuoreita herkkusieniä
Sipulia
Tuoretta basilikaa
Tuoretta timjamia
Kuivattua rakuuna
Tai yrttejä maun mukaan
Mustapippuria
Suolaa
Rypsiöljyä

1 pkt halloumia

Oliiviöljyä
Balsamicoa

Valmista marinoidut herkkusienet. Viipaloi herkkusienet ja keltasipuli (punasipuli voisi muuten sopia vielä paremmin). Hienonna valitsemasi yrtit ja lisää kaikki ainekset kulhoon. Lisää mustapippuria ja suolaa sekä lopuksi rypsiöljyä siten, että öljyä riittää kaikkialle. Anna maustua. Paista sen jälkeen pannulla niin kauan, että sipuli pehmenee omaan makuun sopivaksi.

Keitä kanamunat koviksi, 10 minuuttia. Pilko tai viipaloi.

Viipaloi halloumit noin puolen sentin viipaleiksi. Paista kovalla lämmöllä pannulla pienessä tilkassa öljyä tai mieluummin grillaa grillissä. Paista halloumin pintaan kaunis ruskea väri.

Kokoa salaatti lautaselle kaikkine aineksineen, lisää oliiviöljyä ja balsamicoa oman maun mukaan päälle kastikkeeksi ja rouhi salaattiin lopuksi mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti