lauantai 12. toukokuuta 2012

Chévre-pinaattipiirakka

Nyt on löytynyt Quiche Lorrainen tilalle uusi suosikkipiirakka; Glorian Ruoka & Viini - lehden Chévre-pinaattipiirakka. Tämä on kerrassaan herkullista ja voisi varmaan sanoa, terveellistäkin. Ja kuten piirakat yleensä, todella helppo tehdä. Ohjeessa oikaistaan muutenkin valmiin pohjan kanssa. Ohjeessa ei ollut sipulia, mutta sitä kannattaa laittaa. Ja jos vaikuttaa liian happamalta, valmiin piirakan päälle kannattaa lisätä aavistus juoksevaa hunajaa. Tärkeä muistutus: ota pakastetaikina ajoissa sulamaan!

Chevre-pinaattipiirakka



400 g ruis-perunataikinaa, pakaste (esim. Sunnuntai)

Chévre-pinaattitäyte

150 g pakastepinaattia
1 keltasipuli/salottisipuli
1-2 valkosipulinkynttä
2 dl raastettua juustoa (ehdottomasti kannattaa laittaa keskivahvaa goudaa, taittaa happamuutta)
2 kananmunaa
1 dl ruoka- tai kuohukermaa (suositus: kuohukerma)
n. 1/4 tl suolaa
ripaus mustapippuria
150 g vuohenjuustoa (Glorian Ruoka & Viini ehdottaa melusinea, mutta joka kaupasta saatava President chévre (kuoreton) käy todella hyvin, laitoimme 100g ja hyvin riitti)
(n. 4 tl juoksevaa hunajaa)

Ota pakastetaikina ja pinaatti sulamaan. Painele taikina normaaliin piirakkavuokaan (halkaisija n 24 cm). 

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista öljyssä pinaatin kanssa, kunnes sipuli pehmenee. Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä pinaatti, juustoraaste, munat ja kerma. Kaada seos piirakkavuokaan. Murustele chevre päälle. 

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on vähän ruskettunut. 

Itseasiassa kuvan piirakka olisi saanut olla vielä vähän kauemmin aikaa uunissa. Kerran pidin piirakkaa vahingossa yliaikaa uunissa siten, että pinta meni lähes mustaksi, mutta maku oli siltikin todella hyvä ja vuohenjuusto oli sulanut paremmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti