lauantai 28. huhtikuuta 2012

Vuohenjuustomoussetorttu ja parsakruunu

Parsa-aika on täällä! Parsanipun hinta ja laatu on nyt kohdillaan ja jaammekin täällä varmaan useamman parsaohjeen kevään mittaan. Parsa on vain niin hyvää. Tämä torttuohje bongattiin Olivia-lehdestä vuosi sitten ja se oli niin hyvä ja vielä nätin näköinenkin (lehden kuvassa ainakin), että torttu pääsi viimekesäisten häidemme kahvipöytään. Siksi tuossa kuvassa näkyy tuo nimikylttikin. Teimme kaikki suolaiset herkut pieniin häihimme itse ja hyvin onnistui.

Vuohenjuustomoussetorttu ja parsakruunu




Pohja

200 g täysjyvähapankorppuviipaleita
 75 g voita tai margariinia

Täyte

150 g vuohenjuustotuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1 tl sokeria tai hunajaa
1/2 tl suolaa
jauhettua mustapippuria
1 dl hienonnettua mustapippuria
1 dl hienonnettua rucolaa tai lehtipersiljaa (meillä oli lehtipersiljaa)
1 limetin raastettu kuori
1/2 dl limetin mehua
1/2 dl vettä
1 rkl agarjauhetta

Pinnalle

1 nippu vihreää tankoparsaa
1/2 limetin tai sitruunan raastettu kuori (meilläoli sitruunaa, passasi tosi hyvin ja toi nättiä väriä)
1-2 rkl sitruunaoliiviöljyä (meillä oli tavallista rypsiöljyä, mutta ohjeen öljy olisi varmasti tosi passeli)
1 tl hunajaa
ripaus suolaa
parmesaanilastuja

Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija noin 20-22 senttiä) pohjan ja reunojen väliin. Murskaa hapankorput. Sekoita joukkoon pehmeä voi. Painele seos tiiviiksi kerrokseksi pohjaan.

Sekoita juusto, ranskankerma, sokeri ja suola keskenään. Lisää mustapippuri, basilika ja rucola/lehtipersilja) sekä limetin kuori.

Kuumenna limetin mehu ja vesi kattilassa kiehuvaksi. Sekoita joukkoon agarjauhe. Keitä sekoittaen pari minuuttia, kunnes  agar on sulanut nesteen joukkoon täysin ja seos in liisterimäistä ja notkeaa. Kaada liuos parissa erässä täytteen joukkoon voimakkaasti vatkaten. Kaada täyte heti vuokaan, peitä kelmulla.

Kuori parsat nupusta tyveen (jätä siis nuput sellaisiksi). Poista kuivunut alaosa tyvestä. (Sido parsat yhteen narulla). Keitä 3-4 minuuttia ja jäähdytä.

Leikkaa parsat muutaman sentin paloiksi. Sekoita limetin tai sitruunan raastettu kuori, sitruunaoliiviöljy, hunaja ja suola kulhossa. Lisää parsat.

Irrota torttu vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Nostele tortun pinnalle parsa-sitruunaseosta. Koristele vielä parmesaanilastuilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti