perjantai 6. syyskuuta 2013

Market Kitchenin malesialainen curry

Katsoimme sattumalta telkkarin Market Kitchen - ohjelmaa ja siellä tehtiin kiinnostavan näköistä malesialaista currya. Se lähti kauppareissun kautta kokeiluun ja curry oli aivan mahtavan makuista, kannattaa ehdottomasti kokeilla! Voisi sanoa, että varmasti yhtä hyvää kuin ravintolassa. Kerrankin kaikki ainekset oli saatavilla yhdessä kaupassa, joten helppo toteuttaa kotona. Ja kerran ostetuista aineksista tekee usean herkkucurryn. Kanan sijaan voi käyttää kalaa tai vaikkapa munakoisoa. 

Market Kitchenin malesialainen curry


1 iso keltasipuli
2 sitruunaruohon vartta
1-2 tl chilitahnaa, kaupan purkista (riippuu, kuinka tulisesta tykkää)
2 rkl raastettua inkivääriä
4 tl tamarindia (soseena purkissa)
0.5 tl jauhettua kurkumaa
2 limen/kaffirlimen lehteä
1 lime
1 rkl ruokokidesokeria
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 iso tomaatti
noin 0.5 dl rypsiöljyä
1 pahvipurkki kookoskermaa
kanafileitä,1 file per syöjä
1 dl tuoretta korianteria
 Riisiä paketin ohjeen mukaan

Tee curryn maustepohja. Leikkaa 1 sitruunaruohon varresta kova pää ja puinen varren loppu pois. Pieni se ohuiksi viipaleiksi. Siirrä yleiskoneeseen. Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli, lisää koneeseen. Pyöräytä koneella hienoksi massaksi. (Jos ei ole yleiskonetta, raasta sipuli, purista valkosipuli ja sitruunaruohon varren sijaan kannattaa käyttää kaupan valmista sitruunaruohotahnaa). Kuori ja raasta inkivääri.

Lisää öljy kattilaan (öljyä saa olla reippaasti, siten, että kattilan pohja peittyy puolen sentin verran) ja kuumenna se kattilassa. Lisää joukkoon curryn maustepohja (sipuli, v-sipuli, sitruunaruoho), inkivääri, tamarindi ja chilitahna. Lisää kurkuma ja kaffirlimen lehdet. Varo ettei mausteet pala. Murskaa sitruunaruohon varsi veitsen lappeella ja lisää kattilaan. Anna porista miedolla lämmöllä noin kymmenen minuuttia, jotta öljy erottuu maustepohjasta. Tässä vaiheessa voi laittaa riisivesi keittymään ja keittää paketin ohjeen mukaan.

Lisää kookoskerma joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää sokeri. Mausta suolalla, maista. Leikkaa kanafileet sopiviksi paloiksi/suikaleiksi, lisää joukkoon. Kuutioi tomaatti ja lisää sekaan. Nosta vähän lämpöä, kypsennä kanat curryssa kypsäksi. Lisää lopuksi hienonnettu korianteri ja puolen limen mehu curryyn ja sekoita. Nauti riisin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti