sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Jauhelihamunakasrulla

Munakasrulla on kyllä sellainen kunnon arkiruoka ja olemme tehneet sitä usein silloin, kun kananmunia ja/tai maitoa on menossa vanhaksi; molempia tulee tähän paljon. Munakasrulla on myös hyvin täyttävää, muutaman viipaleen jaksaa kerralla syödä. Tästä riittää syötävää, ainakin meille kahdelle.

Katsoimme munakasosion ainesten mittasuhteet tästä valion reseptistä, mutta muuten sovelsimme täytepuolta mausteisempaan suuntaan.

Jauhelihamunakasrulla








Munakastaikina
5  dl sinistä maitoa
5 kananmunaa
2/3  tl suolaa
2  dl vehnäjauhoja
1/2  tl leivinjauhetta

Jauhelihatäyte
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
1/2 chili
1 rkl soijaa
1/3 tl cayannepippuria
1/2 tl chilijauhetta
1/2 tl paprikajauhetta
1/2 tl mustapippuria / monta rouhaisua myllystä
1/2-1 tl suolaa 
1/2 tl sokeria
3 rkl turkkilaista jogurttia / creme fraichea

Lisäksi puoli purkkia aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl suolakurkkua ohuina suikaleina
juustoraastetta

Sekoita maito, munat, suola keskenään kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa jauho ja leivinjauhe. Lisää jauho-leivinjauheseos muihin aineksiin, sekoita hyvin. Päällystä korkeareunainen uunipelti leivinpaperilla. Kaada seos pellille. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla n. 25 min tai kunnes kypsä. Pidimme omassa uunissa varmaankin 35 minuuttia, otimme pois, kun pinta sai jonkin verran väriä.  Valmista paistamisen aikana täyte.
Pilko sipuli pieneksi, kypsennä pannulla. Lisää jauheliha ja kypsennä. Lisää kaikki mausteet, kun jauheliha on ruskistunut, sekoita hyvin. Lisää jogurtti, sekoita ja anna porista miedolla lämmöllä vielä muutaman minuutin.

Kun pohja on valmis, levitä tasaisesti täytteet munakkaan (millä kutsua sitä valmista levyä...) päälle. Viipaloi aurinkokuivatut tomaatit ja suikaloi suolakurkku. Kääri rullalle. Lisää päälle juustoraastetta. Laita vielä uuniin lämpiämään. Rulla on valmis, kun juusto on sulanut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti