Pähkinäteema jatkuu, inspiksen antoi Glorian Ruoka ja Viini esittelemällä mapähkinävoin reseptin. Tuli idea lisätä myös manteleita joukkoon ja siitä sitten syntyi tämä maapähkinä-mantelivoi, jota sitten on pari kertaa tehty ja reseptiä hiottu. Tuntuu, että kamera tarkensi väärään kohtaan, purkin reunaan. Mutta eihän tuo järin erikoiselta näyttä, mutta hyvältä maistuu esimerkiksi leivän päällä!
Maapähkinä-mantelivoi
2 dl maapähkinän sydämiä
1 dl kuorettomia manteleita
1/2 dl rypsiöljyä
1 tl hunajaa
1/2 tl suolaa
Lisää maapähkinöiden joukkoon 1 tl öljyä (loppu tulee myöhemmin) ja ripaus suolaa. Sekoita. Tee sama manteleille. Laita omille uunipelleilleen ja paahda 175 asteessa noin 20 minuuttia. Sekoita kerran välissä ja vaihda peltien paikkaa. Varo, etteivät pähkinät pala, manteleiden kypsymisaika on vähän lyhyempi. Nosta pähkinät jäähtymään. Kuori maapähkinät (aika työlästä). Lisää monitoimikoneeseen mantelit ja pähkinät. Hienonna vähän. Lisää hunaja ja hienonna lisää. Anna koneen pyöriä, lisää öljyä, kunnes koostumus on sopiva eli tahnamainen. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti