lauantai 13. huhtikuuta 2013

Sitruunakana

Pitkään olemme etsineet hyvää kanareseptiä, jossa olisi mukana sitrushedelmiä. Jostakin syystä kokeilemani appelsiinkanareseptit ovat olleet melkoisen mauttomia, ehkäpä se hedelmänä on liian mieto ja makea esimerkiksi pataruoassa. Mutta nyt osui kohdalle aivan erinomainen ja helppo sitruunakanan resepti tästä blogista, suosittelemme! Juu älkää vertailko tuon blogin kuvia meidän kuviimme.......huoh. Keittelimme tähän ihan tavallista pitkäjyväistä riisiä lisukkeeksi. 

Sitruunakanaa padassa



1 kokonainen broileri, pakastetun broilerin sulamisaika on piiiitkä, huom.
Kourallinen tuoretta basilikaa
Kourallinen tuoretta persiljaa
Kourallinen tuoretta rosmariinia, tai muita yrittejä maun mukaan.
10 cm pätkä tuoretta inkivääriä
1 sitruuna
1 sitruunan raastettu kuori
1 kanafondi tai kaksi kanaliemikuutiota
pippuria
suolaa (jos käyttää kanaliemikuutioita, lisää suolaa ei tarvitse laittaa)
3 dl vettä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori inkivääri ja pilko pieniksi palasiksi. Raasta sitruunan kuori. Laita yrtit tehosekoittimeen ja lisää tilkka rypsiöljyä, sekoita yrttitahnaksi. 

Kun uuni on lämmennyt, lisää kana pataan ilman kantta ja vaihda uuni grillivastukselle. Anna olla noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on saanut ruskean värin (meillä oli vähän kiire, niin ei saatu ruskistettua tarpeeksi). 

Ota kana pois uunista, lisää kokonaisen sitruunan mehu lihan pintaan. Sivele kana yrttitahnalla, ripottele päälle sitruunan kuoret ja inkivääri. Jos käytät kanaliemikuutioita, lämmitä vedenkeittimellä 3 dl vettä, sekoita kuutiot veteen ja kaada vesi kanan reunoille. Muutoin; kaada vesi reunoille ja lisää mukaan kanafondi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja anna muhia kannen alla noin tunnin. Kypsä kana on 68-72 asteista.

Keitä riisi paketin ohjeen mukaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti