lauantai 27. huhtikuuta 2013

Aamiaissämpylät

Aina välillä tekee mieli panostaa brunssiin ja ajatuksena oli tällä kertaa tehdä itse croissantteja. Nou nou nou, reseptien perusteella vaikutti liian haastavalta ja vaikealta. Selasimme useita ohjeita ja pelkät taitteluohjeet (ai niitä pitää useita, useita, kertoja taitellakin) olivat vähän liian monimutkaiset. Joskus kyllä kokeillaan. Mutta niin, sitten hakukone etsimään hyviä sämpyläreseptejä ja hyvä resepti löytyikin, näistä tuli jopa tosi kivan näköisiäkin. Resepti on toisesta ruokablogista.

Sämpylät








Vähän päälle 1 pellillinen

5 dl maitoa
50 g hiivaa
50 g voita
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
n. 10-12 dl jauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Jos käytät kuivahiivaa, toimi pussin ohjeen mukaan, siinä oleellista on, että maito on +42 asteista. Lisää suola ja sokeri. Lisää joukkoon suurin osa jauhoista ja vaivaa. Sulata rasva pehmeäksi ja lisää se taikinaan. Lisää loput jauhot, vaivaa kimmoisaksi. Anna taikinan kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa leivinliinan alla puoli tuntia. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle tasolle ja vaivaa jälleen kimmoisaksi. Leivo sämpylöiksi ja anna kohota pellillä noin  20 min leivinliinan alla. Paista uunin keskitasossa 225 asteessa noin 10 - 15 min.

Brunssi oli oikein onnistunut. Pensasmustikat oli meille uusi tuttavuus, mutta ai että ne olivat herkullisia! Makeita ja maukkaita. Aiomme ostaa taimia ja kasvattaa niitä itse, ovat aika kalliita kaupassa, mutta kuulemma kohtuullisen helppoja kasvatettavia. Toivoa sopii. Tuossa lisäsimme niitä luonnonjogurttiin. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti