tiistai 23. huhtikuuta 2013

Omar-sitruunamuffinit

Teimme näitä vieraille ja he olivat kuulemma saaneet jo kahdessa paikassa aikaisemmin kyseisiä muffineita...Melkoisen käytetty ja suosittu resepti siis, mutta laitetaanpa nyt tännekin, ohje on Pirkan. Tuli taas kauhea kiire, eivätkä muffinit eivät ehtineet jäähtyä juuri lainkaan, niinpä kuorrute imeytyi osaksi muffinin sisään, osaksi valui pois. Makuun se ei vaikuttanut, näistä tuli oikein meheviä ja hyviä. Resepteissä muuten saisi lukea aivan alussa, jos leivonnainen tms. vaatii jäähtymisaikaa....Usein tulee luettua reseptit sen verran vauhdilla, että ei huomaakaan, että aijaa tässä on monessa kohtaa jäähdyttämistä ja nostattamista ja sulattamista. Eikä sitten osaa ajoittaa ruoanlaittoa oikein. Tietysti jos olisi asiat vielä paremmin hankassa, nämä eri vaiheet ovat itsestäänselvyyksiä ruoanlaittajalle...Mutta niin, muffineita pitää siis jäähdyttää aikansa.

Oma-sitruunamuffinit


 Noin 12 kpl

1 sitruuna
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 dl sulatettua voita
4 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (200 g) (kevyt) kermaviiliä

Kuorrutus 
1 dl kuohukermaa
n 30 (n. 150 g) Fazer Omar -makeista (mielestäni voisi laittaa vähän enemmän karkkeja)
Koristeeksi makeisia, pähkinärouhetta tai koristerakeita

12 Amerikan muffinivuokaa

Pese sitruuna hyvin ja raasta siitä kuori (1-2 tl) sekä purista puolesta sitruunasta mehu (1/2 dl).
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon rasva, sitruunanmehu ja sitruunan raastettu kuori.

Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos muna-sokerivaahdon joukkoon vuorotellen kermaviilin kanssa. Vältä turhaa sekoittamista.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä.

Kuumenna kerma kattilassa. Lisää makeiset ja jatka keittämistä miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Valuta kuorrutus muffinien päälle. Koristele muffinit makeisilla, pähkinärouheella tai koristerakeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti