Nyt vihdoin saamme tänne ylös meidän usein tekemämme arkiruoan,
burritot. Ohje on itse sovellettu jo vuosia sitten jonkin tv-ohjelman
pohjalta, muistaaksemme. Helppoa, hyvää ja täyttävää!
Burritot
4-5 annosta
400 g naudan paistijauhelihaa
noin 300g kidneypapuja
1 paprika
1 sipuli
1 punainen tuore chili
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
3 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1/3 tl cayannepippuria
2 tl jauhettuja korianterisiemeniä
1 dl vettä
2 tl sitruunamehua
(sormi)suolaa
mustapippuria
1 dl sweet-chilikastiketta
1 dl tomaattipyrettä
3 dl juustoraastetta
4-5 vehnätortillaa
Laita
paistinpannu kuumenenaan. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi.
Kuutioi paprika pieneksi kuutioksi, hienonna chili.. Lisää kuumalle
pannulle öljyä. Kuullota sipuli, paprika ja chili, niin että ne vähän
pehmenevät, muutamia minuutteja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää pannun lämpötilaa ja lisää öljy
kuumalle pannulle, lisää jauheliha suoraan rasiasta pannulle (jää
muotoonsa). Paista molemmilta puolilta muutama minuutti. Hajota
jauheliha pienemmäksi, lisää soija ja hienonnettu valkosipuli sekaan.
Sekoittele. Lisää aiemmin paistetut chilit, paprikat ja sipulit takaisin
jauhelihan joukkoon. Ripottele kaikki mausteet jauhelihanlihan päälle
ja sekoita hyvin. Lisää 1 dl vettä pannulle ja pienennä lämpö. Lisää
puolet sweet-chilistä ja puolet tomaattipyreestä. Tee toisesta puolesta
sweet chiliä ja tomaattipyrettä kastike burritosten päälle erillisessä
astiassa; sekoita hyvin. Huuhtele pavut, lisää jauhelihan joukkoon.
Lisää vielä sitruunamehu ja hauduta 10 minuuttia. Tarkista suola.
Raasta
juusto. Täytä tortillalätyt; lisää lätyn keskelle täytettä siten, että
kuoren saa taitettua hyvin kiinni, eli täytettä laitetaan sopivasti, ei
liikaa. Reunat saa hyvin "liimattua" yhteen sweet-chilikastikkeen
avulla. Lopuksi asettele rullat tiiviisti uuniastiaan, levitä loppu
sweetchili-tomaattikastike burritosten päälle ja ripottele juustoraaste
lopuksi burritoksille. Kun uuni on 200 asteinen, lisää tortillat
paistumaan, mutta vaihda uunin asetukset grillivastukselle. Tällöin
tortilloihin tulee rapea pohja. Paista, kunnes juusto on sulanut ja on
kullanruskeaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti