No nyt vihdoinkin teimme ensimmäistä kertaa suklaamoussea. Tästä tuli ihan mielettömän tuhtia, toisella meistä meni monta päivää saada yksi kulhollinen syötyä, mutta se johtuu ihan siitä, ettei ko. henkilö pidä suklaasta. Mutta tämä varmasti maistuu todella hyvin suklaanystävälle. Ohje tuli vastaan googlettamalla; http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/suklaamousse/011332. Pidimme jääkaapissa yön yli hyytymässä, ohjeessa puhutaan muutaman tunnin ajasta.
Suklaamousse
6
annosta
200
g taloussuklaata
50
g voita tai margariinia
2 keltuaista
2
rkl konjakkia halutessas, laitoimme ja sopi hyvin
2 valkuaista
3
dl kuohukermaa
Koristeeksi suklaata, tässä oli tummaa suklaata, jonka makuna/täytteenä oli cerme brulee. Sitä saa levynä.
Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta
miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa. Nosta kattila pois liedeltä.
Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset
suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. (Tämän jälkeen kävi jotakin omituista ja seos erottautui. Se saatiin palautettua taas tasaiseksi lisäämällä muutaman tilkan kermaa ja sekoittamalla hyvin.) Mausta seos halutessasi
konjakilla ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen
vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen. Jaa vaahto
annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Raasta kuorimaveitsellä pinnalle koristeeksi jotakin hyvää suklaata.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti