torstai 20. joulukuuta 2012

Suklaamousse

No nyt vihdoinkin teimme ensimmäistä kertaa suklaamoussea. Tästä tuli ihan mielettömän tuhtia, toisella meistä meni monta päivää saada yksi kulhollinen syötyä, mutta se johtuu ihan siitä, ettei ko. henkilö pidä suklaasta. Mutta tämä varmasti maistuu todella hyvin suklaanystävälle. Ohje tuli vastaan googlettamalla; http://www.yhteishyva.fi/ruoka-ja-reseptit/reseptit/suklaamousse/011332. Pidimme jääkaapissa yön yli hyytymässä, ohjeessa puhutaan muutaman tunnin ajasta.

Suklaamousse



6 annosta
200 g taloussuklaata
50 g voita tai margariinia
2 keltuaista
2 rkl konjakkia halutessas, laitoimme ja sopi hyvin
2 valkuaista
3 dl kuohukermaa

Koristeeksi suklaata, tässä oli  tummaa suklaata, jonka makuna/täytteenä oli cerme brulee. Sitä saa levynä.

Paloittele suklaa ja voi kattilaan. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä, kunnes se sulaa.  Nosta kattila pois liedeltä.  Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen voimakkaasti vatkaten. (Tämän jälkeen kävi jotakin omituista ja seos erottautui. Se saatiin palautettua taas tasaiseksi lisäämällä muutaman tilkan kermaa ja sekoittamalla hyvin.)  Mausta seos halutessasi konjakilla ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja valkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita vaahdot varovaisesti suklaaseokseen. Jaa vaahto annosmaljoihin ja anna hyytyä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli. Raasta kuorimaveitsellä pinnalle koristeeksi jotakin hyvää suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti