sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Mac´n´Cheese; juustomakaroni

Ikävä tilanne; pikkujoulujen jälkeinen aamu, jääkaapissa lähinnä vain maitoa ja juustoa. Makaronia löytyy yleensä aina (paitsi kun olemme pastalakossa, pitää ihan rajoittaa sen kulutusta, pasta kun on toisen meistä suurin herkku ja pahe). No näistä aineksista syntyy hyvä ja helppo uuniruoka; mac´n´cheese. Totta puhuen emme ole aiemmin ko. ruokaa tehneet, mutta hyvää siitä tuli. Terveellisyys tästä on kyllä kaukana. Ohje on Jamie Oliverin, mutta muokattu vähän; meillä ei ollut tomaattia. Tosin vissiin tosi perinteiseen mac´n´cheeseen ei tule tomaattia. 


Mac´n´Cheese vähintään neljälle





45 g voita
3 ruokalusikallista vehnäjauhoja
suolaa
pippuria
10 valkosipulinkynttä
6 tuoretta laakerinlehteä, meillä ei ollut kuin kuivattuja, niitä kannattaa laittaa vähemmän, vaikka 4
1 litra sinistä maitoa

600g makaronia
150 g cheddar-juustoa
100g parmesanjuustoa
muutama tuore timjamin oksa
(worcestershire-kastiketta)
muskottipähkinää

Laita iso kattila vettä kiehumaan, lisää suola. Lisää makaronit, kun vesi kiehuu. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Sulata voi teflonkattilassa/teflonpannulla matalassa lämpötilassa ja lisää jauhot. Nosta lämpötilaa ja sekoita voi-jauhoseosta kunnes sen rakenne on tahnamainen. Lisää viipaloitu valkosipuli ja anna paistua kunnes seos on kullanruskeaa ja valkosipuli karamellisoitunut/"tahmainen". Lisää laakerinlehdet ja sekoita maito sekaan koko ajan vispilällä sekoittaen. Sekoita tasaiseksi ja kiehauta. Laske sitten lämpötilaa ja anna kiehua hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes se paksuuntuu vähän. Lämmitä uuni 220 asteeseen.

Raasta juustot. Valuta valmis pasta ja lisää se valkokastikkeen sekaan. Ota pannu pois liedeltä.Lisää juustoraaste. Lisää worcestershire-kastiketta teelusikallinen, mausta muskottipähkinällä.

Siirrä seos mahdollisimaan syvään  uuniastiaan (pysyy paremmin kosteana, eikä kuivu. Meillä oli liian laakea astia) ja paista uunissa 30 minuuttia, kunne se se on kullanruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti