torstai 1. marraskuuta 2012

Blueberry pancakes; amerikkalaiset mustikkapannukakut

Piimään tehdyt paksummat amerikkalaistyyliset pannarit ovat huippuhyviä. Mustikka tuo niihin raikkautta ja vaahterasiirappi on aivan ehdoton näiden kanssa. Pikku vinkkinä; vaahterasiirappi myös makeuttaa ja antaa hyvää makua erilaisiin marjapohjaisiin smoothieihin ja pirtelöihin. Ohje on jostakin vanhasta blogista ja suomennettu sitten tähän. Resepti on kuulemma alunperin Martha Stewartin, passaa.

Blueberry pancakes






Ohjeesta tuli kahdelle aivan liikaa pannukakkuja, paistoimmekin ne kahtena eri päivänä; taikina säilyi hyvin jääkaapissa.

3.6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
0.5 tl suolaa
3 rkl sokeria
2 kananmunaa
7dl piimää
4 rkl sulatettua voita

Jäisiä mustikoita maun mukaan, laitoimme aina noin kourallisen per lätty.

voita paistamiseen

vaahterasiirappia, se on must!

Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe, ruokasooda, suola ja sokeri hyvin sekaisin kulhossa. Lisää kananmuna, piimä ja sulatettu voi kulhoon ja sekoita hyvin. Ei haittaa, jos taikinaan jää vähän paakkuja.

Lisää suht kuumalle pannulle pieni kauhallinen taikinaa. Asettele jäiset mustikat kakun päälle, heti kun se on vähän paistunut/kuivunut reunoilta. Käännä kahden lastan avulla, sitten kun kakku on sopivasti paistunut ts. hyytynyt, ohjeen mukaan tähän menee vain noin 1 min. Kääntämisen jälkeen ei mene kauaa, että pannukakku on valmis. Pannun saaminen oikeaan lämpötilaan oli haastavaa, onnistuimme polttamaan ensimmäiset kuusi kakkua, ainakin. Lopulta lieden ollessa nelosella pannukakuista tuli hyviä.

Nauti kuumana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti