keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Marengit + "Tropical Coctail"

Vautsi vau, ensimmäistä kertaa ikinä marengit onnistuivat täydellisesti. Enkä nytkään sitten enää muista, mitä niin erikoista siinä tapahtui. Ohje oli hyvä (Kotiliesi-lehden nettisivuilta) ja sitä noudatettiin tarkoin, kaikki käytettävät välineet olivat täysin kuivia ja kananmunat lämpimiä. Ehkä siinä se salaisuus. Marengit olivat osa ihanan raikasta ja suht kevyttä jälkiruokaa, joka on oma sovellus vanhasta Eton Mess-klassikosta. Eton messissä on yleensä marjoja ja tässä meidän tropical coctailissa pääosassa olivat hedelmät. Nättiä, helppoa ja hyvää.

 Marengit

Ennen uuniin menoa











































 4 munan valkuaista
200 g sokeria (noin 2,3 dl)

Vatkaa valkuaiset (oleellista on, ettei yhtään tippaa keltuaista pääse joukkoon) kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen vatkaamista koko ajan jatkaen. Pursota pieniksi ruusukkeiksi uunipellille leivinpaperin päälle. Paista miedossa 120 asteen lämmössä uunissa noin 1 tunti ja 20 minuuttia, kunnes marengit ovat kuivia ja kevyitä.

"Tropical coctail"


Valmis jälkkäri

























Persikkaa tuoreena tai purkista
Kiiviä
Mansikoita tuoreena tai pakkasesta
Kermaa vaahdotettuna

Soseuta marjat ja hedelmät tasaiseksi soseeksi, lisää tarvittaessa sokeria. Tähän tietty käy mitkä tahansa marjat tai/ja hedelmät ja määrät riippuvat annosten määrästä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kokoa tarjoiluastiaan kerroksittain eri soseet ja kerma; lisää päälle tai joukkoon marengit.

2 kommenttia: