tiistai 3. huhtikuuta 2012

Kanawok

Yksi maailman helpoimmin muunneltava ruoka on perinteinen wok. Ruoka muuntuu marinadin/kastikkeen, käytettyjen kasvisten ja proteiinin myötä vaikka kuinka moniin erilaisiin makuyhdistelmiin. Tähän emme ole käyttäneet mitään valmiita reseptejä, vaan jääkaapissa oleviat ainekset yleensä määräävät tahdin ja joka kerta syömme erilaista wokkia. Tällä kertaa teimme vähän monimutkaisemman marinadin, mutta kasvikset olivat simppeleitä. 




Kanawok

Kastike:

5cm:n pätkä tuoretta inkivääriä kuorittuna ja raastettuna
1 valkosipulinkynsi kuorittuna ja raastettuna
0,5 dl soijaa
1 rkl worcestershire-kastiketta
0,5 tl seesamiöljyä
1 tl riisiviinietikkaa
loraus limemehutiivistettä
1 tl kalakastiketta
0,5 dl sweet chili-kastiketta

Näistä oikeastaan keskeiset ainesosat ovat inkivääri, valkosipuli, soija ja sweet chili-kastike, niistäkin tulee jo oiva marinadi. Mutta nuo muut tuovat makuun täyteläisyyttä ja lisämakua tietenkin. Ja myös tekevät siitä aika suolaisen. Jos ei tykkää kovin paljon suolan mausta, soijaa kannattaa laittaa vähän.

400 g maustamattomia kanafileitä tai -suikaleita
2 levyä täysjyvänuudelia

Kasvikset

1 parsakaali
1 porkkana
kourallinen sokeriherneitä
kourallinen tuoretta pinaattia
1 sipuli

Suikaloi porkkana, pilko parsakaali ja viipaloi sipuli

Keitä aluksi nuudelit, kaksi minuuttia riittää. Siirrä nuudelit syrjään ja lisääniiden joukkoon vähän öljyä, jotteivat ne tarttuisi toisiinsa.

Valmista kastike. Raasta inkivääri ja valkosipuli, lisää kaikki ainekset astiaan ja sekoita hyvin.

Paista kanoja öljyssä kovalla lämmöllä wokkipannulla (tai normaalilla pannulla) minuutin ajan. Lisää sen jälkeen porkkanat ja 1 rkl kastiketta. Paista niin, että neste haihtuu noin 3 min, kunnes kanat ovat lähes kypsiä. Siirrä lähes kypsät kanat sekä porkkanat syrjään. Porkkanat (ja muutkin kasvikset) saavat jäädä vähän koviksi. Paista seuraavaksi pannulla parsakaali ja lisää kastiketta 2 rkl. Paista muutama minuutti/ niin kauan kun olet tyytyväinen kypsyyteen. Siirrä parsakaalikin syrjään pannulta. Paista sipuliviipaleet ja sokeriherneet pannulla muutaman minuutin ajan ja lisää vähän kastiketta. Lisää lopuksi pannulle nuudelit, kanat, tuore pinaatti ja paistetut kasvikset sekä loppu kastike, sekoittele ainekset hyvin keskenään ja varmista, että kaikki ainekset ovat lämpimiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti