maanantai 20. heinäkuuta 2020

Paahdettu perunasalaatti

Heissan!
No, korona-ajasta selvittiin kunnialla; kaksi etätyöläistä ja kotona oleva 2 vee oli aikamoinen kombo, mutta saimmepahan viettää aikaa yhdessä ja kontaktien välttäminen onnistui hyvin. Nyt on meneillään viiden viikon kesäloma ja kyllä on nautittu! Nautintoa on lisännyt ihana kesäkokkailu ja yksi kevään ja kesän kokatuimmista resepteistä on tässä; paahdettu perunasalaatti. Alkuperäinen resepti on Yhteishyvän reseptilehdestä ja sisältää myös tankoparsaa. Nyt kun sen sesonki on ohi, korvaavana ainesosana voi käyttää näitä vihreitä papuja. Enjoy!

Paahdettu perunasalaatti




Neljälle (kolmelle meidän ruokahalulla)

6 isoa perunaa / 800 g perunaa, kiinteä lajike esim vihreästä pussista
2 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
0.5 tl suolaa
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä / 0.5 tl
1 nippu vihreää tanko parsaa tai puoli rasiallista vihreitä papuja / maun mukaan
1 prk kapriksia liemineen, tai vähemmän, jos ei suurinta herkkua
puolen sitruunan mehu / 2 rkl
1 rs, 250 g, miniluumutomaatteja
1 dl / 30-50 g pinjansiemeniä
1 pkt hyvää fetaa, esim Patros

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori perunat tai pese ne hyvin ja jätä kuorimatta. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi ja lado leivinpaperin päälle pellille. Kuori ja viipaloi valkosipulit ja ripottele perunoiden päälle. Mausta oliiviöljyllä, suolalla ja pippurilla. Paahda uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia.

Leikkaa pavuista latvat pois ja leikkaa kahteen tai kolmeen osaan. Jos käytät parsoja, poista puinen kanta ja leikkaa parsat muutamaan osaan. Lisää pavut / parsat perunoiden päälle pellille, paahda vielä noin 10 minuuttia. Laske lämpötilaa mikäli esim valkosipulit ovat vaarassa palaa.

Kumoa (laakeaan) tarjoiluastiaan ja jäähdytä. Paahda pinjansiement pannulla; lämmitä pannu suht kuumaksi, anna siementen olla kuumalla pannulla välillä sekoittaen, kunnes ovat saaneet väriä ja tunnet paahteisen tuoksun. Halkaise tomaatit. Kuutioi feta.

Lisää perunoiden ja papujen/parsan joukkoon kaprikset liemineen ja sitruunan mehu. Lisää tomaatit, feta ja pinjansiemenet perunoiden päälle.

Nauti!!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti