lauantai 1. elokuuta 2020

Bulgursalaatti

Heti perään toinen maukas ja ruokaisa kesäsalaatti. Tai tämä käy kyllä vuodenajasta riippumatta. Teimme perinteisempää taboulleh-salaattia taannoin jollakin ekana vastaantulevalla ohjeella, ja se oli kyllä aika mauton resepti. Tämä sisältää saman perusajatuksen kuin taboullehissa, mutta on kuitenkin täynnä makua. Mintussa ja sumakissa se salaisuus! Ohje on kesän Glorian ruoka & viini-lehdestä, mutta sitä on sovellettu mielestämme yksinkertaisemmaksi ja toimivammaksi.

Bulgursalaatti


Neljälle

Bulguria paketin ohjeen mukaan niin paljon, että riittää neljälle (esim 4 dl bulguria, 8 dl vettä)
4 isoa tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
puolen sitruunan mehu
1 ruukku persiljaa tai lehtipersiljaa
1 ruukku minttua
4 rkl oliiviöljyä
2 tl sumakkia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä muutama rouhaisu

Kypsennä bulgur paketin ohjeen mukaisesti. Esim Go&Green paketin mukaan neljälle tulee 4 dl bulguria ja 8 dl vettä. Kiehauta hiukan suolattu vesi. Lisää bulgur joukkoon ja kiehuta miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes vesi on haihtunut, noin 8-10 minuuttia. Jäähdytä.

Halkaise tomaatit ja poista niistä nestemäinen sisus/mehu. Kuutioi muutoin pieneksi palaksi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää tomaatit ja sipulit jäähtyneen bulgurin joukkoon. Sekoita hyvin. Hienonna yrtit. Lisää sitruunamehu ja mausteet, sekoita, lisää lopuksi tuoreet yrtit ja sekoita vielä. Tarkista maku, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti