maanantai 25. helmikuuta 2013

Omatekoinen pizza

Kotitekoinen pizza on usein vähän semmoista piirakkamaista, pohja on paksu ja täytteitä liikaa, niin meilläkin ennen. Kotiuuni ei myöskään ole niin kuuma kuin pitäisi. No, nyt vihdoin olemme onnistuneet kehittämään hyvän pizzapohjan ja jos ei olisi tiennyt, näitä olisi luullut pizzerian pizzoiksi, ainakin hyvin lähelle päästiin ohuudessa ja sopivassa rapeudessa. Ja täytteiden kanssa oltiin hillitympiä. 

Kolmen juuston pizza






 Kinkku, tomaatti, oliivipizza


 
Pizza, 2 pohjaa

Pohja
2 dl + 42 asteista vettä
2/3 pussia kuivahiivaa
2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
2 tl sokeria
5 dl jauhoja

Tomaattikastike
2 dl paseerattua tomaattia (1 dl per pizza)
1 rkl pizzamaustetta
(1 valkosipulinkynsi)

Kolmen juuston pizza
noin 1 dl Sinihomejuustoa
1 pala Mozzarellaa
noin 1 dl Punaleimaemmental-raastetta
Puoli oksaa tuoretta rosmariinia silputtuna

Kinkku, tomaatti, oliivipizza
Kirsikkatomaatteja
Oliiveja
Pari viipaletta mitä tahansa kinkkua
noin 1 dl Punaleimaemmental-raastetta
(tuoretta rosmariinia)

Lämmitä vesi 42-asteiseksi, se on melko tarkkaan oltava sen lämpöistä. Lisää kuivahiiva, sokeri, suola ja öljy lämpimään veteen. Sekoita. Lisää jauhot, 2 dl kerrallaan, koko ajan sekoittaen. Vaivaa taikina tasaiseksi. Jätä nousemaan liinan alle, kunnes taikina on noussut kaksinkertaiseksi. Tähän menee päälle puoli tuntia, suunnilleen. Kun taikina on noussut, jaa se kahteen osaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja laita tyhjä pelti uuniin lämpenemään. Huom. paista pizzat yksi kerrallaan ja lämmitä pelti uunissa molemmilla kerroilla erikseen, jotta pelti olisi todella kuuma. Kauli ohueksi jauhojen avulla. Levitä pohjalle tomaattikastikeja lisää halutut täytteet ja juusto. Paista leivinpaperin päällä 10-15 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja ottanut väriä.


1 kommentti:

  1. Onpa herkullisen näköinen resepti! Olisitko kiinnostunut tulemaan mukaan Etsiresepti.fi sivustoon?

    Jos olet kiinnostunut saamaan enemmän liikennettä tai muuten vain haluat löytää kivoja ruokaohjeita, suosittelen että lähdet ilmaiseksi mukaan Etsiresepti.fi hakemistoon: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Konsepti on jo olemassa monissa Euroopan maissa, ja meidän kauttamme blogit saavat huomattavasti enemmän vierailijoita.

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista