maanantai 11. helmikuuta 2013

Talvisalaatti porkkanasta ja uppopaistetuista sienistä

Söimme samankaltaista annosta eräässä tasokkaassa ravintolassa ja piti toisintaa annos sitten kotonakin, oli sen verran hyvää ja vähän erikoista ruokaisaa salaattia. Uppopaistetut sienet olivat uusi tuttavuus ja olivat todella hyviä (ravintolassa vielä parempia kuin kotona, niillä oli siellä joku jippo).

Talvisalaatti
























Talvisalaatti kahdelle

2 rkl creme fraichea
2 "palaa" vuohenjuustoa, kahden ruokalusikallisen verran. (sitä yhtä vuohenjuustoa saa sellaisissa "pötkylöissä" ja ne on valmiiksi viipaloitu. Ko. juustossa ei ole reunoja ja maku on mieto ja hyvä, plus juusto on helposti levittyvää)
2 porkkanaa
1 sipulia
1 rasiallinen tuoreita herkkusieniä
salaattisekoitus; tuossa oli punamangolia, rucolaa, jotakin salaattia ym.
1/2 sitruuna
2 tl juoksevaa hunajaa
suolaa
pippuria
7 dl rypsiöljyä uppopaistamiseen
+ 1 dl rypsiöljyä kastikkeeseen

voi lisäksi laittaa salaattiin paistettuja kanafileitä jos haluaa, meillä oli eilisiä kylmiä fileitä tässä. Ravintolaversiossa ei ollut lihaa.



Puhdista sienet sormin tai harjalla, älä käytä vettä, koska sienet uppopaistetaan ja kuuma öljy ja vesi eivät sovi yhteen. Kuumenna öljyä isossa kattilassa, kunnes se on noin 140 astetta. Ole hyvin varovainen öljyn kuumentamisen kanssa, pidä kansi ja palopeite lähettyvillä. Kuuma öljy on vaarallista. Lisää sienet kuumaan öljyyn, paista kunnes ovat kauniin ruskeita. Laita talouspaperin päälle kuivumaan. Ripottele sienille suolaa.  Pilko sienet jäähtyneenä kahteen/neljään osaan.

Viipaloi porkkana juustohöylällä pitkittäin ja viipaloi sipuli. Lämmitä öljyä kasarissa / kattilassa ja lisää porkkanat ja sipulit. Paista pienellä lämmöllä, kunnes porkkana on sopivan kypsää. Lisää  2 tl juoksevaa hunajaa, suolaa ja pippuria.

Tee salaatinkastike. Lisää 1 dl öljyä puolen sitruunan mehu ja suolaa ja pippuria. Kastike saa olla hapan. Lisää se vihersalaattimixin joukkoon erillisessä kulhossa.

Tee salaatin alla oleva kastike; sekoita creme fraiche ja vuohenjuusto kulhossa keskenään.


Kasaa salaatti; valkoinen pohjalle, päälle porkkanat ja sipulit, sitten kanat, salaatti ja lopuksi sienet. Mausta vielä pippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti