perjantai 21. syyskuuta 2012

Coca - katalonialainen pizza

Edellisen kerran mereneläväpadan alkuruoaksi leivoimme katalonialaisia pizzoja, tietysti saman Glorian ruoka & viini - lehden ohjeella. Näistäkin tuli kerrassaan mainioita! Pohja varsinkin oli todella hyvä ja aiommekin testata ihan "tavallisen" pizzan tekoa tuolla pohjalla. Tällaista ruokaa emme olleet ennen maistaneetkaan.

Coca



Tässä on Acosta-grilli, siitä lisää kohta.







2 kpl cocaa
Täyte
2 keltaista paprikaa
2 punaista paprikaa
1 rkl oliiviöljyä
4 rkl tomaattisosetta (meillä oli 2 rkl ketsuppia ja 2 rkl tomaattipyreetä, tuli hyvä)
1 prk sardellifileitä (meillä oli säilykesardiineja ja hyviä tuli...)
4 rkl raastettua manchego-juustoa
tuoretta rosmariinia

Pohja
2 1/2 dl haaleaa vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 dl oliiviöljyä
7 dl puolikarkeita vehnäjauhoja

Tee taikina kohoamaan. Sekoita vesi, murskattu hiiva, suola, sokeri ja öljy kulhossa. Lisää puolet jauhoista ja sekoita. Lisää loput jauhoista vähitellen ja vaivaa taikina sileäksi ja notkeaksi. Anna kohota 30 min - 1 h. 

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen paprikoiden paahtamista varten. Välihuomautus: meillä oli mökillä käytössä mahtava Acosta-grilli suoraan DDR:stä. Ihan pettämätön vehje jo usean vuosikymmenen ajan. Sillä tulee täydelliset lämpimät voileivät, paistetut makkarat, grillatut vuohenjuustot, grillatut pinjansiemenet ja nyt, paahdetut paprikat. Olen yrittänyt etsiä näitä käytettynä netistä, muttei ole tullut myynti-ilmoituksia vastaan.

Back to the recipe; halkaise paprikat, poista kanta, siemenet ja valkoiset osat. Paahda paprikanpuolikkaat melkein mustiksi uunissa leivinpaperin päällä välillä pari kertaa käännellen noin 10-15 min. 

Laita kuumat paprikat muovipussiin/kulhoon ja kelmun alle ja tiivistä tarkasti. Kun paprikat ovat jäähtyneet, irrota kuori sormin. Kuori ja silppua sipuli. Kuullota sipulikuutiot öljyssä keskilämmössä pehmeiksi, noin 5-10 min. Leikkaat kuoritut paprikat pitkittäin 1-2 cm leveiksi suikaleiksi. 

Jaa taikina kahtia ja pyörittele niistä kaksi pötköä. Kaulitse pötköt soikeiksi levyiksi. Aseta piirakkapohjat leivinpaperin päälle erillisille pelleille. Sivelle niille hieman tomaattisosetta. Levitä sipulikuutiot levyille ja asettele paprikasuikaleet ja sardellit poikittain sipulien päälle. Ripottele pinnalle juusto. Silppua rosmariinia päälle. Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti