maanantai 4. kesäkuuta 2012

Savujuustokasviskeitto

Minulla oli sairauslomapäivä hammasoperaation jäljiltä ja puoliso kehitti päästään maanmainion keittoruoan toipilaalle nautittavaksi. Maku oli ihanan syvä ja sopivan savuinen. Pistetäänpä siis heti resepti jakoon, kun se on vielä tuoreessa muistissa.


 Savujuustokasviskeitto

1 parskakaali
2 punaista paprikaa
2 isoa tomaattia / 4 pienempää
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
kourallinen tuoretta basilikaa
oksa tuoretta rosmariinia
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
vettä
50 g voimakasta koskenlaskijajuustoa (musta pakkaus)
8 siivua Kippari-savujuustoa
(villirucolaa)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa parsakaalin kukinto palasiksi, suikaloi paprika, kuori sipulit ja lohko ne. Murskaa valkosipulinkynsi.  Laita parsakaali,  paprikat, sipulit ja valkosipuli uuniastiaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Irrota rosmariininlehdet varresta, ripottele kasvisten päälle. Lisää basilikanlehdet. Lorauta päälle reilusti öljyä ja sekoita ainekset kevyesti keskenään. Laita uunin keskitasolle, anna paistua noin 45 minuuttia. Sekoita välillä. Kun ainekset ovat olleet uunissa puoli tuntia, leikkaa tomaatit lohkoiksi, lisää uunivuokaan ja sekoita. 

Siirrä uunissa olleet ainekset kattilaan. Lisää vettä siten, että ainekset lähes peittyvät. Kiehauta. Pilko koskenlaskijajuusto ja kipparijuusto, lisää keittoon. Anna kiehua noin viisi minuuttia. Soseuta keitto esimerkiksi sauvasekoittimella suoraan kattilassa. Tarkista maku. Valmiin keiton päälle voi lisätä villirucolaa, sopi siihen oikein hyvin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti