sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Pasta Carbonara, pekonipasta

Helpointa ja parasta arkiruokaa on pasta hyvällä kastikkeella. Olemme vähentäneet pastan syömistä viimeaikoina, mutta aina silloin tällöin täytyy herkutella. Tässä helpoimmista helpoin resepti herkulliselle pekonipastalle, jota runsaan valkosipulin takia on hyvä kokata erityisesti viikonloppuna. Kokeilimme mustekalan musteella värjättyä tagliatelle-pastaa ja hyvää oli, maku ei ollut kylläkään mitenkään erilainen verrattuna tavalliseen tagliatelleen. 


Pasta Carbonara, pekonipasta



Ainekset
1 pkt pekonia
4 keskikokoista salottisipulia
3 valkosipulinkynttä
3 cm:n pala punaista chiliä
3 cm:n pätkä vihreää chiliä
8 kirsikkatomaattia
puoli purkkia creme fraichea
1 dl kermaa/ruokakermaa
0.5 dl vettä
kourallinen tuoretta basilikaa
1 rosmariininoksa
mustapippuria
suolaa

tagliatelle-pastaa
öljyä
juustoraastetta

Ohje

Hienonna salottisipulit, valkosipulit ja chilit. Puolita kirsikkatomaatit ja silppua yrtit. Laita pannu kuumenemaan. Pilko pekoni sentin pituisiksi paloiksi. Laita pastavesi kiehumaan. Pasta kiehuu noin 7 minuuttia ja kastikkeen tekemiseen menee noin saman verran aikaa.

Lisää pekoni kuumalle pannulle. Ruskista noin 2 minuuttia. Lisää sipuli ja valkosipuli pannulle. Vähennä lämpöä ja paista toiset 2 minuuttia. Lisää kerma, vesi ja creme fraiche. Sekoita hyvin ja vähennä lämpö ykköselle. Lisää silputut yrtit, mustapippuri ja suola.  Lisää puolitetut kirsikkatomaatit ja silputut chilit. Hauduta kunnes tomaatit ovat vähän pehmenneet. Valuta pasta, lisää tilkka öljyä. Lisää ruoan päälle juustoraastetta. Nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti