torstai 8. joulukuuta 2016

Nyhtökaura Pad Thai

Kyllä nyhtökaura vie voiton härkiksestä ja mifusta, helposti! Ollaan kaikkia näitä käytetty ruoanlaitossa ja maultaan ja koostumukseltaan nyhtökaura on meidän mielestä miellyttävintä. Vähän näitä käyttäessä tulee sellainen olo että ilmankin pärjäisi, mutta toisaalta tuovathan ne ruokaisuutta ja lisäproteiinia kasvisruokaan. Tämä ohje on nyhtökaurafirman sivuilta ja todella maukasta tuli, nyhtökauralla tai ilman! 

Edit: 10.9.2017, reseptiä päivitetty sokerin kohdalla. 

Nyhtökaura Pad Thai



Neljälle

Kastike
1 dl tamarinditahnaa
1 dl palmusokeria - käytä palmusokeria 1 dl. Jos sitä ei ole, käytä esim. ruokokidesokeria mutta vain 0.5 dl
4 rkl kalakastiketta
3 rkl tuoretta raastettua inkivääriä

Nuudelit
250 g Ginger-nyhtökauraa. Meillä oli vain tavallista, mutta lisättiin tuoretta inkivääriä, ks resepti
100 g nuudelia, (vehnänuudeli meidän suosikkia)
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
100 g kiinteää tofua
1 kananmuna
1 tuore punainen chiliä ilman siemeniä ja rihmastoa
1.5 dl mungopavun ituja. Meillä ei ollut, ei haitannut
1 dl paahdettuja maapähkinöitä murskattuna
1 ruukku ruohosipulia
puolikas lime
(kalakastiketta)

Kuori ja raasta inkivääri.  Lisää kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja keitä muutama minuutti. Siirrä pois levyltä ja anna olla kattilassa. (Älä säikähdä kalakastikkeen tuoksua kun se alkaa keittymään)

Keitä nuudelit. 

Kuori ja ja hienonna valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Hienonna nyhtökaura. Pilko tofu kuutioksi. Poista chilin siemenet ja rihmasto. Pilko chili pieneksi. Hienonna valkosipuli. Pilko pähkinät pienemmäksi.

Kuullota sipuleita wokkipannussa / suuressa paistinpannussa. Lisää sitten nyhtökaura, kananmuna ja tofu. Sekoita reippaasti kunnes kananmuna on kypsä. Lisää joukkoon nuudelit ja chili, sekä puolet kastikkeesta. Sekoita ja paista muutama minuutti. (Lisää idut, sekoita). Annostele päälle loppu kastike, pähkinät ja ruohosipulisilppu. Purista päälle puolen limen mehut, nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti