sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Jouluinen luumukakku

Meidän tämän vuoden joululeivonnainen tulee tässä; hyydytetty luumukakku. Kakun tekeminen on nopeaa, ja sitten se jätetään hyytymään jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. Oli oikein raikkaan ja sopivan luumuisen makuinen. Ohje alunperin Hellapoliisi-blogista, vähän muutimme joiltakin osin reseptiä. Tässä toisessa blogissa on mallia miten kakun voisi koristella, me menimme kevyemmällä meiningillä tällä kertaa.

Jouluinen luumukakku


 

Pohja:
150 g piparkakkuja
75 g voita
1 rkl maitoa
1 tl kanelia

Täyte:
4 liivatetta
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g vaniljanmakuista rahkaa, saa valmiina kaupasta
200g luumumarmeladia, sitä samaa mitä laitetaan luumutorttuihin
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl glögiä tai vettä

Pinnalle:
2 dl kuohukermaa 
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
100 g luumumarmeladia tai enemmän, maun mukaan
maun mukaan joulukarkkeja ym. koristeluun

Vuodaa irtopohjavuoka leivinpaperilla tai muovikelmulla. Murenna piparkakut muruksi leivonta-astiassa. Meillä oli ohuita piparkakkuja jotka oli helppo musertaa sormin. Sulata voi mikrossa. Lisää sulatettu voi murujen sekaan. Lisää maito ja kaneli. Sekoita hyvin ja painele vuoan pohjalle. 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota vaniljakastike leivontakulhossa. Lisää joukkoon vaniljarahka, luumumarmeladi ja vanilliinisokeri. Sekoita lastalla hyvin. Kuumenna glögi/vesi kattilassa kiehuvaksi. Puristele liivatteista vedet pois yksi kerrallaan, ja lisää ne kuumaan nesteeseen. Lisää liivateseos täytteeseen ja sekoita hyvin lastalla. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolme tuntia. 

Irrota kakku vuoasta. Vatkaa kuohukerma ja mausta sokerilla. Levitä lastalla luumumarmeladi varovasti kakun päälle, hilloa meni meillä vähän päälle 100 grammaa. Pursota kerma kakun reunoille, koristele vielä halutessasi karkeilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti