tiistai 14. heinäkuuta 2015

Helppo lisuke mökkigrillailuun

Avotulella grillatessa helppoja lisukkeita ovat sellaiset, jotka valmistuvat kaiken ohessa omissa foliokääreissään. Vaikka puolivalmiste onkin, pakastealtaan perunasipulisekoitus on kätevä mökillä; sinne mennessä se toimii kylmäkallena kylmälaukussa ja säilyy kerran sulatettuna viikonlopun yli. Siitä voi tehdä nyyttejä useampaan otteeseen, tai kerralla isommalle joukolle.

Lisukenyytit






4-6 hengelle
1 pussi perunasipuli-sekoitusta, pakaste
1 paketti jotakin espanjalaista kinkkua (leike); ilmakuivattua/serranonkinkkua ym.
1 rasia miniluumutomaatteja/kirsikkatomaatteja
1 purkki kivettömiä oliiveja maun mukaan
1 pkt fetaa (Patros on hyvää)
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Revi foliosta kaksi isohkoa neliötä per syöjä. Halkaise tomaatit. Annostele ensiksi perunasipulisekoitus foliolle, sen verran kun tuntuu että jaksaa kerralla syödä. Sama koskee muitakin ainesosia, lisää nyyttiin aineksia oman maun ja jaksamisen mukaan.  Lorauta joukkoon hieman oliviiöljyä ja ripottele perunoille suolaa ja mustapippuria. Lisää loput ainekset; eli kirsikkatomaatit, esim. 3 kokonaista/6 puolikasta, murenna päälle fetaa maun mukaan, lisää oliivit ja lisää päälle vielä yksi viipale kinkkua, ei tarvitse sitä mitenkään pilkkoa. Kasvisversioon ei tietenkään sitten sitä kinkkua. Rypytä/kääri tuplafolioon ja nakkaan avotulen päälle grillille. Perunat ovat yllättävän hitaita kypsentää, meillä ne olivat grillissä noin 20 minuuttia. Tarkista kypsyys 15 minuutin kohdalla, nyytit ovat valmiita, kun perunat ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti