sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Pasta primavera ja kuha gremolata

Kuten jo etukäteen uumoilimme, Glorian Ruoka ja Viini -lehden uusin huhtikuun numero sisälsi kerrassaan herkullisia kevätreseptejä. Tankoparsa on yksi suosikkikasviksistamme ja tämä raikas pasta on kyllä kevätuokaa parhaimmillaan, niin hyvää! Lisukkeena kuhaa, mutta pasta olisi mennyt tietty ilman sitäkin. Gremolataa emme olleet enneen tehneet, se itsessäänkin voisi olla simppeli pastakastike. Tämä on myös erittäin nopea ruoka. Please, enjoy!

Pasta primavera ja kuha gremolata


 Neljälle, me kyllä söimme kahdestaan ko. määrän pastakastiketta..

 Gremolata

2 ruukkua(lehti)persiljaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruuna

Kala

1 iso kuhafile per henkilö
2 rkl voita
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Pasta primavera

1 nippu (500g) vihreää parsaa
2 kevätsipulinvartta (ei pussia tai nippua vaan vartta, terv.: aluksi väärin tulkittu...)
0,5 dl oliiviöljyä tai rypsiöljyä
1/2 sitruunan mehu
1/2 ruukku basilikaa
3dl (baby)pinaattia, tuoretta
1-2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 tl sokeria

pastaa (meillä oli itsetekemää pastaa, tällä kertaa pilkoimme sen hyvin leveäksi)
parmesaania

Tee kalan päälle tuleva gremolata. Hienonna persilja, kuori ja hienonna valkosipuli. Siirrä mortteliin. Raasta joukkoon puolikkaan sitruunan kuori. Purista puolen sitruunan mehu joukkoon ja jauha tasaiseksi tahnaksi. (Aluksi tuntuu, että persiljaa on tosi paljon ja se ei mahdu mortteliin, mutta pian se jauhaessa tiivistyy ja muuttuu tahnaksi). Siirrä jääkaappiin maustumaan. 

Ota kala huoneenlämpöön ja leikkaa file 2-3 osaan.

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Huuhtele parsat (kuori tarvittaessa, me emme kuorineet) ja poista napsauttalla puumainen alaosa pois, noin 1-2 cm lähtee veks. Leikkaa kolmeen osaan. Hienonna kevätsipulit. Huuhtele basilika ja pinaatti, jos palat lehdet molemmissa ovat kovin isoja, revi/pilko pariin osaan. Raasta parmesaanijuusto. Paista parsoja kuumassa paistinpannussa öljyssä 5 minuuttia. Lisää kevätsipulit ja paista vielä pari minuuttia. Tässä vaiheessa paistetaan kalat. Jos et tee kalaa, hyppää suoraan sitruunanmehun lisäämiseen *.

Jos käytössä on vain yksi pannu, poista parsat ja sipulit pannulta ja laita lautaselle hetkeksi. Huuhtele pannu ja siirrä takaisin kuumalle levylle. Keitä samaan aikaan pasta paketin ohjeen mukaan. Lisää voi kuumalle pannulle. Paista kalat parissa erässä, aina 2 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Kun kalat ovat valmiit, ota pois pannulta ja laita ne hetkeksi folioon. Pese paistinpannu kalan jäljiltä. 

Laita pannu takaisin liedelle. Laita jo paistetut parsat ja sipulit takaisin kuumalle pannulle. * Lisää joukkoon sitruunanmehu, basilika, pinaatti ja mausteet (suola, pippuri, sokeri) ja pyöräytä nopeasti sekaisin. Valuta kypsä pasta ja lisää pannulle. Sekoita kaikki sekaisin ja laita lautaselle. Lisää päälle parmesaaniraastetta. 

Tarjoile kuhan ja gremolatan kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti