Katsoimme yksi ilta Strömsötä ja siellähän oli tosi kiva yksinkertainen raclette-resepti, jota piti heti kokeilla. Racletet on meille tuttu juttu, sukulaisilla on ihan semmoinen raclette-grilli ja heillä olemme saaneet tästä ruokalajista nauttia. Racletet ovat jostakin Alpeilta peräisin ja niissä kaikessa yksinkertaisuudessaan kyse on siitä, että kasvisten ja lihan päälle sulatetaan hyvää juustoa; vähän niin kuin juustofondue. Tässä reseptissä racletet valmistetaan grillivastuksilla uunissa. Tosi hyvää ja yksinkertaista ruokaa, hyvä idea tällaiseen syksyiseen iltaan iltapalaksi vaikka. Strömsössä säilöttiin itse myös hillosipuleita jotka tulivat mukaan raclette-vartaisiin ja kokeilimme niitäkin, niistäkin tuli tosi hyviä, paljon parempia kuin kaupan vastaavat. Ne kannattaa tehdä edellisenä päivänä, mutta racelttipäivänäkin onnistuu, maku ei ehkä ole niin hyvä/syvä silloin.
Hillosipulit
Racletet
Hillosipulit, pieni purkillinen
5 pienehköä salottisipulia
vettä keittämiseen
0.5 dl punaviinietikkaa
0.5 dl sokeria
1 dl vettä
1 laakerinlehti
Kiehauta vesi, lisää salotit kuorineen kattilaan. Keitä noin 5 minuuttia, viidessä minuutissa ne jäivät melko napakoiksi. Ota sipulit pois vedestä ja kaada vesi pois kattilassa. Kuori salotit, puolita ne ja lisää säilöntäpurkkiin. Lisää etikka, sokeri, vesi ja laakerinlehti kattilaan ja kiehauta. Kun sokeri on sulanut, kaada neste sipulien päälle. Anna jäähtyä, säilö jääkaapissa.
Racletet
Perunaa, esimerkiksi puikulaa
Kinkkua, meillä oli melko paksua palvikinkkua
Minisuolakurkkuja
Hillosipulia
Vahvanmakuista rasvaista juustoa, meillä oli ruotsalaista bergkäseä.
1/2 tl suolaa
1/2 tl chilijauhetta
1 tl paprikajauhetta
sinappia
Keitä perunat, kuori ne. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen, käytä grillivastuksia. Lisää kaikki ainesosat varrastikkuihin, laita päälle juustoviipaleet. Sekoita kuivat mausteet keskenään sekaisin pienessä kupissa. Grillaa uunissa kunnes juusto on sulanut. Ripottele valmiiden racleteiden päälle mausteseos, nauti sinapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti