tiistai 22. heinäkuuta 2014

Täytetyt paprikat grillissä

Katselimme sivusilmällä Jamie Oliverin jotakin kokkiohjelmaa ja siellä hän laittoi tätä oivaa lisuketta mille tahansa grilliaterialle. Emme kaivaneet alkuperäistä reseptiä enää netistä, mutta näin se varmaan suunnilleen meni. 

Täytetyt paprikat grillissä




Kahdelle nälkäiselle tai neljälle pieninälkäisemmälle

2 punaista suurta paprikaa
pieni sipuli
1 rkl kapriksia
kourallinen kivellisiä oliiveja
100 g kirsikkatomaatteja
kourallinen tuoretta basilikaa
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl oliiviöljyä
1 tl suolaa
1 tl pippuria
1 tl sokeria
(panchettaa/ilmakuivattua kinkkua)

Leikkaa paprikat kahtia, jätä kanta paikalleen. Poista siemenet ja valkoiset kalvot pois. Valmistele täyte. Leikkaa sipuli ohueksi siivuksi, pieni valkosipuli, leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai neljään osaan, koosta riippuen. Poista kivet oliiveista. Siirrä kaikki täytteen aineet kulhoon. Lisää basilika, suola, sokeri, pippuri ja öljy. Sekoita käsin, voit sekoittaa melko ronskisti, jotta maut irtoavat paremmin. Anna maustua jonkun aikaa. 

Aloita grillaaminen. Suolaa paprikat kevyesti sisäpuolelta. Lisää täyte. Laita paprikat folioon, mutta foliota ei tarvitse sulkea umpeen. Lisää paprikoiden päälle panchetta tai ilmakuivattukinkkusiivu halutessasi. Grillaa keskilämmöllä noin 15 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti