Hei hei heiiiii, täällä ollaan taas! Reissut on nyt reissattu ja normaali arki voi viimein jatkua. Alkuvuoden kaikinpuolin hyvä ja mielenkiintoinen matka suuntautui Alaskaan, ja sieltä jäi toki mieleen muutamia reseptejä testattavaksi. Ruoka oli siellä hyvää. Parasta Alaskassa olivat huippulaatuiset, aina tuoreet merenelävät; erilaiset kalat, simpukat ja äyriäiset. Yllättäen meksikolaiset maut olivat myös paljon esillä ja tässäpä tulee yksinkertaisen mutta hyvän lounasleivän resepti, joka useasti tuli nautittua eräässä työpaikan lähellä olleessa kahvilassa.
Avocado melt
Kolmelle
6 palaa paahtoleipää
1 avokado
1 tomaatti
punasipulia
vahvanmakuista, rasvaista juustoa
voita
Leivät voi tehdä uunissa, pannulla, leivänpaahtimella tai leipägrillissä, pääasia että leivän pinta on rapea ja juusto vähän sulanut. Tässä uuniversion ohje. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen gillivastuksille. Laita leivät sellaisenaan grillaantumaan / rapeutumaan uuniin. Kuori ja viipaloi avokado ohuiksi viipaleiksi, viipaloi tomaatti ja punasipulit. Ota leivät uunista, voitele ne voilla halutessasi. Lisää tomaatit, avokadot ja sipulit leivälle, viipaloi päälle runsaasti juustoa. Laita uuniin, anna juuston sulaa. Kun juusto on sulanut, paina kaksi leipää vastakkain ja anna pinnan vielä rapeutua, käännä myös toiselle puolelle. Leikkaa kolmioiksi ja nauti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti