tiistai 3. joulukuuta 2013

Ruusukaalicarbonara

Ai että tämä oli hyvää! Ja jos on kiire, niin tämän carbonaran tekemiseen ei mene paljon yli kymmenen minuuttia. Ohje on tästä blogista. Meillä unohtui ostaa parmesan-juustoa, joka tähän reseptiin kuuluisi, joten käytimme jääkaapissa ollutta suosikkiamme, Västerbotten-juustoa, ja tuli siitäkin maukasta. Laitoimme juustoa varmaan vähän enemmän kuin kuuluisi, mutta ollaankin kovia juustonystäviä. Emme olleetkaan aiemmin tehneet pastan kastiketta pelkistä kananmunista ja juustosta, mutta hyvin toimii.

Ruusukaalicarbonara



2-3 annosta

1 pkt pekonia
1 ltk ruusukaalia
1 pkt tuorepastaa (pinaattipasta sopii hyvin)
suolaa
2 kananmunaa
3-4 dl juustoraastetta (parmesan lienee paras juusto tähän).
pippuria

Pilko pekoni pieneksi, halkaise suuremmat ruusukaalit kahtia. Ruskista pekoni pannulla.  Kun se alkaa ruskistua, lisää ruusukaalit pannulle. Paista niitä, kunnes ovat saaneet vähän väriä pintaan ja pehmenneet hieman. Mausta pippurilla. Raasta juusto. Sekoita kananmunat ja juusto kulhossa sekaisin. Keitä pasta pakkauksen mukaan hyvin suolatussa vedessä, tuorepastassa menee yleensä vain 2 minuuttia.

Kun pekoni ja ruusukaalit ovat valmiita, ota pannu pois levyltä. Lisää sekaan kypsä pasta ja 1 dl pastan keitinvettä. Kaada lopuksi kananmuna-juustoseos hiljalleen pannulle koko ajan voimakkaasti sekoittaen, kunnes seos muodostuu kermaiseksi kastikkeeksi. Tarjoile heti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti