keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Peruna-parsasalaatti sitruunakastikkeella

Parsa-aika alkaa olla jo ohi, mutta vielä ehtii vinkata hyvästä parsareseptistä. Kaveri suositteli tätä ja minäkin suosittelen taas eteenpäin, tosi maukas salaatti! Ohje on Yhteishyvän.

Edit: reseptiä muokattu oliiviöljyn kohdalta 10.9.2017.

Peruna-parsasalaatti sitruunakastikkeella


Kymmenelle hengelle
1 kg perunaa
1 kg vihreää parsaa
n 200 g aurinkokuivattua tomaattia
150 g parmesanjuustoa

Sitruunavinegrette

1,3 dl oliiviöljyä jos todella tykkää oliiviöljyn mausta, olemme laittaneet puolet oliiviöljyä ja puolet rypsiöljyä
0,8 dl sitruunamehua = yhden sitruunan mehu
1 sitruunan raastettu kuori
2 rkl ruokokidesokeria
suolaa

Sekoita vinegretin ainekset keskenään esimerkiksi tyhjässä lasipurkissa. Anna maustua. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi. Kuori perunat halutessasi. Anna jäähtyä hieman ja kuutio tarjoiluastiaan. 

Katkaise parsan puinen alaosa ja kuori halutessasi, me emme ole koko kesänä kuorineet parsoja. Keitä niitä noin 3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä. Anna hieman jäähtyä ja pilko sopivan mittaisiksi paloiksi. Lisää tarjoiluastiaan. Lisää sitruunavinegretti ja sekoita hyvin. Raasta juustosta perunankuorimaveitsellä suikaleita. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja juusto salaattiin vähitellen, oman maun mukaan. Meistä vinegretteä oli salaattiin nähden liian paljon, joten sitä jäi yli ja käytimme sen vihersalaatin kastikkeena myöhemmin, sopi siihen myös erittäin hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti