perjantai 28. kesäkuuta 2013

Paras salaatti on oman maan salaatti

Juu-u, kyllähän se paras salaatti on sellainen, jonka ainesosat ovat kaikki itsekasvatettuja! Rivitalon kukkapenkissämme ja pation kasvatuslaatikossa kasvaa monelaisia yrttejä ja salaatteja. Tässä vinkkinä hyvä salaatinkastike salaattia maustamaan.Ohje on maku.fi-sivustolta.

Vihreä salaatti



erilaisia salaatteja
rucolaa
pinaattia
erilaisia yrttejä, kuten basilikaa, timjamia, korianteria, salviaa

Huuhtele ainesosat, sekoita keskenään. Sekoita sopiva määrä kastiketta salaatin joukkoon.

Sitruuna-hunajasalaatinkastike

1 dl rypsiöljyä
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl juoksevaa hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

Kuori ja pilko valkosipulinkynsi hienoksi. Lisää kannelliseen lasipurkkiin kaikki ainekset keskenään ja ravista hyvin. Lasipurkissa ainekset on helppo sekoittaa keskenään ja säilyttää, mutta kastikkeen voi toki tehdä mihin astiaan tahansa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti