tiistai 15. tammikuuta 2013

Tomaattikastikkeessa haudutettua kananmunaa aamupalaksi

Kakkoselta tuli pari vuotta (?) sitten tosi kiva ruotsalainen kokkiohjelma; Niklas Mat. Niklas on enemmän kuin sympaattinen tv-kokki ja teki ohjelmassaan hyviä ja monipuolisia ruokia. Olemmekin kokeilleet useita hänen reseptejään ja vakituiseen käyttöön on jäänyt muun muassa "pocherade ägg i tomatsås" eli jotenkinkutenkin tomaattikastikeessa haudutettua kananmunaa. Erittäin hyvä ja tuhti viikonlopun aamupala. Kuvassa ei nyt näy sitä tomaattikastiketta yhtään ja annos muutenkin näyttää vähän epäterveelliseltä, mutta ei se oikeasti ole mitenkään erityisen epäterveellinen.


Pocherade ägg i tomatsås





Ainekset, 4 annosta

4 kananmunaa
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
5 siivua pekonia tai ilmakuivattua kinkkua
1-2 prk tomaattimurskaa (määrä riippuu siitä, haluatko paljon vai vähän vähemmän tomaattikastiketta)
puolikas sitruuna
suolaa
sokeria
pippuria
5-6 tippaa tabascoa jos haluaa tulisuutta
tuoretta timjamia

Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja salottisipuli. Pilko pekoni pieneksi. Jos käytät ilmakuivattua kinkkua, kuten meillä tuossa kuvassa, sille ei tarvitse tehdä mitään. Paista pekonia pannulla ja lisää hetken kuluttua sipulit joukkoon ja paista kunnes pehmenevät. Lisää timjami, pippuri ja sokeri. Lisää heti perään tomaatti. Lisää puolikkaan sitruunan mehu, tarkista maku. Lisää suolaa tarvittaessa. Lisää tabascoa jos haluat. Anna seoksen eli tomaattikastikkeen kiehua pannulla 10 minuuttia. Siirrä kastike uuniastiaan. Riko kananmunat kastikkeen päälle varovasti yksi kerrallaan (ja lisää ilmakuivatut kinkut). Siirrä uuniastia uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes kananmunat ovat sopivan kypsiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti