lauantai 26. tammikuuta 2013

Linssipihvit, kukkakaalicurry ja kurkkuraita

Tässä viikon kasvisruokapäiväksi kehitetty intialaistyyppinen ruoka, maukasta oli! Suosittelemme ehdottomasti tekemään myös kurkkuraidan (tuo valkoinen kasa linssipihvin päällä), raikastaa annoksen juuri oikealla tavalla. Huoh, pahoittelut jälleen aika kammottavasta valokuvasta, kevätaurinko, tule jo!

Linssipihvit, kukkakaalicurry ja kurkkuraita




Tee ensin mausteseos currya ja pihvejä varten

Mausteseos


4 tl juustokuminaa
2 tl jauhettua korianteria
2 tl kurkumaa
1/2 tl cayannepippuria
1/2 tl jauhettu neilikka

Linssipihvit

4 dl punaisia linssejä
1 keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1-2 rkl jauhoja
2 kananmunaa
1/2 sitruuna
rypsiöljyä
suolaa
pippuria

Huuhtele linssit siivilässä. Kiehauta 8 dl vettä ja veden kiehuessa lisää linssit ja suola. Keitä n. 7 min. Linssien keittyessä kuori sipulit ja hienonna ne. Kun linssit ovat kiehuneet, valuta vesi pois ja siirrä syrjään.  Ota toinen kattila ja siirrä se levylle. Kuumenna 2 rkl öljyä kattilassa, lisää 3 tl mausteseosta öljyyn. Kuullota mausteseosta hetki, varo ettei se pala. Lisää sipulit ja kuullota pari minuuttia mausteseoksessa. Lisää linssit ja puolen sitruunan mehu, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kunnolla. Lisää mausteseosta tarvittaessa. Siirrä seos syrjään ja siirry kukkakaalicurryn tekemiseen. Lun curry on hautumassa/linssiseos on jäähtynyt, lisää jauhot ja kananmunat. Sekoita hyvin. Siirrä paistinpannu levylle ja kuumenna 2 rkl öljyä. Pyörittele/taputtele pihvit muotoonsa ja paista pannulla. Paista 2-3 minuuttia per puoli, kunnes pinta on rapea ja kullanruskea. Me käytimme sellaista kartionmuotoista ruoanlaittomuottia, jolloin niistä tuli tasaisia.

Kukkakaalicurry

1 kukkakaali
2 tomaattia
1 iso keltasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 tlk kookosmaitoa
Öljyä
1 rkl hunajaa
1/2 sitruuna
suolaa
pippuria

Pilko kukkakaali ja keitä/höyrytä se kattilassa. Älä keitä täysin kypsäksi, sillä kukkakaalit haudutetaan lopuksi curryliemessä. Kukkakaalin keittyessä kuori sipuli, puolita se ja suikaloi se. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi, kuutioi tomaatit. Lisää erilliseen kattilaan reilusti öljyä. Lisää loppu mausteseos ja kuullota seosta hetki öljyssä, varo ettei mausteet pala. Lisää sipuli ja valkosipuli kattilaan, kuullota mausteseoksessa pari minuuttia. Lisää kookosmaito, tomaatit, hunaja ja sitruunanmehu kattilaan, suola ja pippuri. Sekoita hyvin ja keittele matalalla lämmöllä noin 10 minuuttia. Paista pihvit tässä välissä. Tarkista curryn maku, lisää suolaa tarvittaessa. Lisää keitetyt kukkakaalit joukkoon, sekoita hyvin ja hauduta matalalla lämmöllä vielä noin 5 min tai kunnes ne ovat sopivan kypsiä.

Kurkkuraita

noin 8 cm pala tuoretta kurkkua
2-3 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
puolen sitruunan mehu
suolaa
sokeria

Raasta kurkku raastimen hienolla puolella suoraan siivilään. Puristele raastetun kurkun vesi pois. Siirrä kulhoon. Lisää jogurtti ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sitruunamehu varovasti, kunnes seos on sopivan hapan. Jos sitruunanmehua tulee liikaa, tasapainota sokerilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti