keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Kylmä perunasalaatti

Keitettyjä perunoita jää usein yli ja niistä saa tietysti tehtyä hyvän perunasalaatin seuraavana päivänä. Tai sitten voi keittää tarkoituksella ylimääräisiä perunoita, jotta ihan takuulla seuraavana päivänä voi tehdä hyvää perunasalaattia. Meillä toimitaan jälkimmäisellä tavalla. Tämä resepti on kulkenut mukana jo yli vuosikymmenen, eikä siihen ikinä kyllästy. Tavoistamme poiketen tämän kanssa melkein pakollisena kuuluu kaupan valmis ranskalainen salaatinkastike.Vanhoja peruja sekin tapa. Kuvassa kastiketta ei vielä ole, se kun peittää kaiken alleen.


Kylmä perunasalaatti kahdelle

Noin 10 kpl keitettyjä uusia perunoita
3 keitettyä kananmunaa
1 purkki tonnikalaa öljyssä
10 cm:n pala purjoa tai 2 uutta sipulia vihreine varsineen
1/2 kirpeä omena

Ranskalaista salaatinkastiketta

Keitä kananmunat (10 min) sekä perunat, jäähdytä ne. Pilko kaikki ainekset ja sekoita kulhossa. Lisää ranskalaista salaatinkastiketta päälle ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti