maanantai 18. helmikuuta 2019

Teriyaki-tofu bowl - mahtava kulhoruoka

Jes jes jes, viimeinkin törmäsimme reseptiin jonka avulla tavallisesta maustamattomasta tofusta saa aivan täydellisen hyvää, herkullisen maittavaa! Muutenkin tämä koko kulhoruokaresepti oli oikein hyvä, teimme hiukan erilaisen kuin tässä blogissa oli tehty, alkuperäisestä blogitekstistä voi käydä katsomassa parempia kuvia ja reseptintekijän ainesosaluettelon. Koetamme muuten nyt lisätä kuvat pieninä tänne blogiin, niin ne ehkä näkyvät paremmin älypuhelimen näytöltä. Isot kuvat pitää klikata auki, jotta kuva olisi tarkka, jospa nyt kuva olisi heti hyvä.

Teriyaki-tofu bowl





Neljälle

Riisiä neljälle 
1 paketti maustamatonta tofua (kokonainen suorakaiteen muotoinen tofu)

Teriyaki-kastike tofulle
4,5 rkl soijaa
2,5 rkl riisiviinietikkaa
3 rkl vaahterasiirappia
1,5 rkl valkosipulia raastettuna (noin kolme tosi isoa kynttä tai noin puolikas soolokynsi)
1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna

2 tl maissitärkkelystä
1dl vettä

Muut kulhon ainekset
Punakaalia, noin kourallinen pilkottuna per syöjä
2 avokadoa
Kirsikkatomaatteja, 5 per syöjä
Puolikas puntti lehtikaalta paahdettuna (ohje kirjattuna alle, aineosat: lehtikaali, rypsiöljy ja suola)
Ituja
Kurkkumajoneesia
Seesaminsiemeniä
(tuoretta chiliä)

Laita riisivesi kiehumaan ja keitä riisi paketin ohjeen mukaan. Valmista lehtikaalit. Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen. Pilko lehtikaali pieneksi, noin puolen kämmenen kokoisiksi paloiksi. Älä ota mukaan paksuja lehtiruotuja. Pyörittele ne pienessä määrässä öljyä, katso, että öljyä on joka paikassa. Lisää muutama ripaus suolaa, sekoita. Siirrä ne leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 20 minuuttia.

Leikkaa tofukuutio kolmeen osaan pitkittäin - tulee kolme laakeampaa levyä. Imeytä nesteet pois tofusta käärimällä levyt kaksin puolin talouspaperin väliin ja painele nestettä pois. Hyvän tofun salaisuus on se, että se ei ole märkä, opimme juuri! Heitä märät paperit pois, ja lisää uudet paperit, jätä tofu vielä odottamaan papereihin käärittynä kun teet kastikkeen, niin lisää vettä imeytyy pois.
 
Tee teriyaki-kastike. Kuori valkosipuli ja inkivääri, raasta ne keskikokoisella raastimenterällä. Lisää kaikki kastikkeet ainekset kulhoon ja sekoita hyvin.  

Pilko kuivattu tofu sopivankokoiseksi kuutioksi. Voit vielä kerran kuivata paperiin nesteitä pois. Laita paistinpannu kuumenemaan ja paista tofukuutiot öljyssä kuumalla pannulla niin, että ne saavat väriä ja hiukan rapsakoituvat. Tähän menee jonkin aikaa, pannu saa olla kuuma. Sekoita maissitärkkelys ja vesi keskenään pienessä kupissa. 

Lisää 2/3 teriyaki-kastikkeesta tofujen joukkoon ja sekoita kastike niihin. Lisää lopuksi osa maissitärkkelyksestä joukkoon - määrä riippuu siitä, kuinka tahmeasta tuntumasta tykkää. Me lisäsimme vain muutaman ruokalusikallisen. Sekoita ja anna saostua vähän aikaa. Siirrä pois levyltä odottamaan tarjoilua. 

Pilko kaali ohueksi raasteeksi. Halkaise kirsikkatomaatit. Halkaise avokado ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, puolikas avokado per syöjä. 

Tee annokset. Laita kulhon pohjalle riisiä itsellesi sopiva määrä. Lisää riisin joukkoon keskelle pieni nokare majoneesia. Lado kaikki muut ainekset riisin päälle omiksi osioiksiin. Ripsottele seesaminsiemeniä ainesten päälle. Lisää lopuksi jokaiseen kulhoon loppu teriyaki-kastike ainesten päälle. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti