maanantai 26. marraskuuta 2018

Suolaiset tortut graavilohitäytteellä

Tänä vuonna on tullu pariin kertaan vastaan suolaisten torttujen ohjeita ja ideahan on hyvä! Tällaisella täytteellä olemme nyt nauttineet torttuja vieraiden kanssa ja myös ilman!

Suolaiset tortut graavilohitäytteellä



14 kpl
500g, tai tarkemmin 7 kpl pakastetorttulevyä eli vähän yli 500g
1 kananmuna voiteluun, ei välttämätön
100g graavilohta
1 rkl tuoretta piparjuurta raastettuna - tai vähemmän, maun mukaan
Puolikas rasia tuorejuustoa, oikein maukas on kylmäsavulohen makuinen
Mustapippuria myllystä
Kourallinen tuoretta tilliä + koristeluun vähän lisää
Tuoreen sitruunan mehua

Ota torttutaikinalevyt noin vartiksi huoneenlämpöön sulamaan. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa torttulevyt kahtia. Leikkaa joka kulmaan viillot. Taita joka kulma keskelle (ks. ylempi kuva) ja paina tiukasti yhteen. Voitele halutessasi kananmunalla. Paista uunin keskitasolla 15 min tai kunnes torttujen väri on hyvän kullanruskea. Yhdelle pellille mahtuu mukavasti 5-6 torttua, paistelimme näitä useammassa erässä.

Anna jäähtyä.

Tee täyte. Pilko graavilohi pieneksi palaksi. Kuori piparjuuri ja raasta hienolla terällä makusi mukaan piparjuurta joukkoon. Pilko tuore tilli ja lisää joukkoon. Lisää tuorejuusto ja sekoita. Mausta vielä mustapippurilla ja vähällä määrällä sitruunamehua, muutama puristus riittää. Tarkista maku.

Annostele täyte jäähtyneiden torttujen päälle. Koristele vielä tuoreella tillillä ja tarjoa sitruunalohkojen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti