tiistai 26. joulukuuta 2017

Raikas sienisalaatti

Tämä helppo ja raikas sienisalaatti on erityisen hyvää ruisnappisten kanssa nautittuna, mutta menee tietysti myös aivan salaattina. Tästä riittää isollekin porukalle, varsinkin jos tosiaan tarjoilee sen pikkuisina makupaloina leivän kanssa. Resepti on täältä, mutta hiukan taas tuunattuna. Salaatin voi tehdä tarjoilua edeltävänä päivänä.

Raikas sienisalaatti


3 dl käyttövalmiita suolattuja sieniä. Pieni (ei maksettu) mainos nyt, mutta erityisen hyvä tuote tähän on citymarketista löytynyt TL-Maistuvat Oy.n  sienimurske.  Niissä on juuri sopivasti suolaa, joten nopea huuhtelu siivilässä riittää poistamaan ylimääräisen suolan maun, ja murskeelle ei tarvitse muuta tehdä. 

1 keskikokoinen punasipuli hyvin pieneksi kuutioksi pilkottuna
1 granny smith omena pieneksi kuutioksi pilkottuna, ei tarvitse kuoria
2 dl ranskankermaa (28% rasvaa)
mustapippuria
kourallinen tuoretta timjamia tai persiljaa hienonnettuna, timjami erityisen toimiva tässä
(suolaa)


Huuhtele sienet tiiviissä siivilässä juoksevan kylmän veden alla, puristele vesi pois ja tarvittaessa pilko pieneksi hakkeeksi. Tarkista, että maku on sopiva ts. ei liian suolainen.

Kuori punasipuli ja pilko pienenksi kuutioksi, pese omena ja pilko pieneksi kuutioksi. Huuhtele yrtti ja hienonna. Sekoita kaikki ainekset keskenään, mausta mustapippurilla. Tarkista maku, lisää suolaa tässä vaiheessa tarvittaessa. Nauti heti, tai vasta seuraavana päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti