keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Nigellan couscous-halloumisalaatti

Some-feedissä tuli vastaan vastustamattoman näköinen ja oloinen salaattiresepti ja nyt ollaankin tätä tehty varmaankin viikottain. On tarjottu tätä myös juhlissa ja tykätty on! Ensi kerralla vaihdamme halloumin fetaan (sitä ei paisteta halloumin tapaan), katsotaan miltä sitten maistuu. Resepti suoraan täältä. Meidän ja reseptin kuvat poikkeavat toisistaan melkein kuin yö ja päivä, kumma juttu : ). Linkin reseptissä on varmaankin käytetty ainakin enemmän savupaprikaa.

Nigellan couscous-halloumisalaatti 


 Iso kulhollinen
2 dl couscousia
1-2 tl savupaprikajauhetta (on aika voimakasta)
2 dl kasvislientä = vettä ja puolikas kasvisliemikuutio
1 pkt halloumia
15 kirsikkatomaattia
1 pieni keltasipuli / punasipuli
0.5 - 1 puntti persiljaa maun mukaan
oliiviöljyä
0.5-1 limen mehua

Mittaa couscous kulhoon. Sekoita joukkoon savupaprikajauhe. Kuumenna vettä vedenkeittimessä ja lisää joukkoon kasvisliemikuutio, sulata kuutio veteen. Lisää kasvisliemi couscousin päälle ja sekoita. Peitä kelmulla ja anna turvota 10-15 minuuttia. 

Huuhtele halloumia juoksevan veden alla hetken. Viipaloi se noin sentin viipaleiksi. Paista juusto pannulla korkeahkossa lämmössä pienessä määrässä oliiviöljyä niin, että siihen muodostuu ruskea paistopinta molemmin puolin. 

Hienonna sipuli. Halkaise kirsikkatomaatit. Hienonna persilja. Kuutioi halloumi vähän pienemmäksi.

Pöyhi valmis couscous irtonaiseksi. Lisää joukkoon sipuli, tomaatit, halloumi ja persilja. Sekoita.  Valuta päälle hiukan oliiviöljyä ja limen mehu. Purista ensin puolikkaan limen mehu ja lisää maun mukaan. Nauti! Salaatti on hyvää seuraavanakin päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti