maanantai 28. maaliskuuta 2016

Feta-kasvispiirakka

Tämä piirakka maistuu tosi hyvältä kuumana ja kylmänä. Reseptin inspiraationa Maku-lehden resepti, jota on muutamaan suuntaan muokattu.

Feta-kasvispiirakka 



1 valmis piirakkapohja, suolaiselle piirakalle
1 pieni parsakaali
200 g fetajuustoa
1 dl oliiveja
1 rasia tai 200 g kirsikkatomaatteja/miniluumutomaatteja
1/2 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 purkki creme fraichea (150 g)
1 rasia maustamatonta tuorejuustoa (200g)
1 dl juustoraastetta
2 kananmunaa
mustapippuria
suolaa

Ota taikina sulamaan 1 h ennen ruoanlaittoa, tai laita se pakkauksessaan veteen sulamaan varttia ennen. Laita uuni kuumenemaan paketin ohjeen mukaan, yleensä 200 asteeseen. Painele pyöreään piirakkavuokaan. Esipaista 10 minuuttia uunin alatasolla. 

Sillä välin kuori punasipuli ja valkosipuli. Pilko pieneksi. Pese parsakaali ja leikkaa kukinto pieniksi, mutta kokonaisiksi paloiksi. Kuullota kaikkia pannulla kunnes ovat vähän pehmenneet.  Lisää hieman suolaa.

Levittele kaikki kuulotetut sipulit esipaistetun piirakkapohjan päälle. Ota talteen muutama parsakaalin kukinto (laitetaan piirakan päälle) ja levitä loput pohjalle. Halkaise tomaatit. Tee sama kaikille aineksille, asettele suurin osa piirakan pohjalle ja säästä muutamia kappaleita jotka tulevat piirakan päälle.

Sekoita kulhossa creme fraiche, tuorejuusto, kananmunat ja juustoraaste. Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita hyvin, mutta ei haittaa jos seos jää vähän paukkuiseksi. Levitä täytteiden ja piirakan päälle. Asettele lopuksi säästetyt ainekset täytteen päälle. 

Nosta uunin lämpötila 225 asteeseen ja paista uunin alatasolla 20-30 minuuttia, tarkista väri 20 minuutin kohdalla ja jatka siitä sitten puoleen tuntiin tarvittaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti