sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Tonnikalapiirakka

Pidemmittä puheitta, tässä helppo ja hyvä tonnikalapiirakan ohje.

Tonnikalapiirakka



1 pyöreä piirakkavuoallinen

1 plt valmista piirakkataikinaa, meillä rukiinen piirakkataikina
2 prk tonnikalaa (paloja öljyssä)
puolikas punainen paprika
10 cm pätkä purjoa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl kapriksia
1 dl smetanaa
1 dl creme fraichea
1 dl ruokakermaa (huom: vaihtoehtoisesti voi olla 2 dl kermaa, 1 dlvettä/maitoa jne. jne, kunhan nestettä on 3 dl)
150 g (emmental)juustoraastetta
3 kananmunaa
mustapippuria
ripaus suolaa
(kourallinen tuoretta tilliä tai n. 1 rkl kuivattua)

Ota piirakkataikina ajoissa huoneen lämpöön sulamaan. Painele sormin taikina piirakkavuokaan. Esipaista sitä paketin ohjeen mukaan, yleensä 200 asteessa 10 minuuttia.

Kun piirakka on esipaistumassa, silppua purjo hienoksi. Tee paprikasta kuutiota. Hienonna valkosipulinkynsi. Lisää pannulle öljyä ja kuullota tätä seosta pannulla hetken, kunnes paprika on hieman pehmennyt. Laita seos esipaistetun piirakkapohjan päälle. Lisää päälle tonnikala (hajoita palat haarukalla) ja kaprikset.

Sekoita kulhossa keskenään smetana, creme fraiche ja ruokakerma, sekä juustoraaste ja kananmunat. Lisää mustapippuri ja ripaus suolaa.  Halutessasi saksi joukkoon tuore tilli. Kaada seos piirakan päälle tasaisesti.

Paista uunin keskitasolla noin 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskettunut. Anna tasaantua huoneenlämmössä hieman ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti