sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Valkosuklaalla kuorrutetut mansikat

Tässä kiva kesäinen tarjoiluehdotus; valkosuklaalla kuorrutetut mansikat. Kaupasta löytyi suomalaisia, mutta kasvihuoneessa, kasvaneita mansikoita. Oli tosi hyviä nekin. Teimme illanistujaisia varten etukäteen kuorrutettuja mansikoita ja itse juhlissa jokainen sai vielä kastaa valitsemiaan aineksia (tuoreita mansikoita, vadelmia, nektariiniviipaleita) sulaan valkosuklaaseen. Valkosuklaa on mahdottoman helppo sulatettava, ja kerran sulatettu seos säilyy juoksevana tuntikausia. Olipas hyvää!

Valkosuklaalla kuorrutetut mansikat



1 levy valkosuklaata riittää 500 g:aan mansikoita. Kaada kattilan pohjalle vettä, noin 5 cm riittää, aseta liedelle lämpenemään, liesi voi olla vitosella aluksi. Paloittele valkosuklaa kuumuutta kestävään astiaan teräksinen kulho lienee paras. Anna suklaan sulaa hiljalleen vesihauteessa, katso ettei vesi kiehu ihan mahdottomasti. Kun suklaa on sulaa, sen voi ottaa pois liedeltä. Liian kuumana valkosuklaa muuttuu helposti rakeiseksi. Pese mansikat, mutta kuivaa myös ne. Suklaa tarttuu huonosti märkään mansikkaan. Dippaa mansikat kannastaan sulaan suklaaseen ja asettele tarjoiluastiaan siten, että suklaa ei osu astiaan, eli ne asetellaan kannasta "istumaan". Jos ne laittaa kuvan lailla sivulleen, suklaa jää kiinni alustaan. Anna jähmettyä jääkaapissa. Sulamisen jälkeen ne voi asetella nätisti.

Voit myös siirtää sulan suklaan kulhoon, jonne sitten dipataan tarjottavia ja nautitaan samantien.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti