Säilöntäaika alkaa olla pikkuhiljaa käsillä. Pakastimeen oli pakko tehdä tilaa ja raskimme käyttää muutaman vuoden takaiset hillat omatekoiseen lakkalikööriin. Ohje on peräisin kuulemma jostakin liköörintekokirjasta ja siitä tulee melko pieni määrä valmista likööriä. Lakkalikööri on valmista jouluna, palataan sitten asiaan.
Lakkalikööri
5 dl kirkasta viinaa (60 %)
500 g hilloja
3 dl sokeria
Lisää kaikki ainekset puhtaaseen ja tiiviseen lasiastiaan. Säilytä pimeässä ja kuivassa paikassa noin 5 kk. Kääntele purkkia kuukausittain, sokerin pitää sulaa joukkoon. Lopuksi likööri siivilöidään esimerkiksi harson läpi, pullotetaan ja annetaan olla vielä muutama viikko. Sitten nautitaan.
Edit. korkkasimme pullon jouluna ja lakkalikööri onnistui erittäin hyvin. Maku oli hyvä ja sopivan makea. Värikin oli säilynyt oikeanlaisena.
Edit. korkkasimme pullon jouluna ja lakkalikööri onnistui erittäin hyvin. Maku oli hyvä ja sopivan makea. Värikin oli säilynyt oikeanlaisena.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti