torstai 16. elokuuta 2012

Lakkalikööri

Säilöntäaika alkaa olla pikkuhiljaa käsillä. Pakastimeen oli pakko tehdä tilaa ja raskimme käyttää muutaman vuoden takaiset hillat omatekoiseen lakkalikööriin. Ohje on peräisin kuulemma jostakin liköörintekokirjasta ja siitä tulee melko pieni määrä valmista likööriä. Lakkalikööri on valmista jouluna, palataan sitten asiaan. 

Lakkalikööri






5 dl kirkasta viinaa (60 %)
500 g hilloja
3 dl sokeria

Lisää kaikki ainekset puhtaaseen ja tiiviseen lasiastiaan. Säilytä pimeässä ja kuivassa paikassa  noin 5 kk. Kääntele purkkia kuukausittain, sokerin pitää sulaa joukkoon. Lopuksi likööri siivilöidään esimerkiksi harson läpi, pullotetaan ja annetaan olla vielä muutama viikko. Sitten nautitaan.

Edit. korkkasimme pullon jouluna ja lakkalikööri onnistui erittäin hyvin. Maku oli  hyvä ja sopivan makea. Värikin oli säilynyt oikeanlaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti