maanantai 20. elokuuta 2012

Possun kylki / ribsit

Possun kylki tai tutummin ribsit ovat mahtavaa herkkua. Niiden tekeminen ei käy nopeasti, mutta hiljaa hyvä tulee. Maustamattomia ribsejä on usein hankala löytää, joten olemme käyttäneet myös valmiiksi maustettuja; ylimääräinen marinadi on vain heitetty menemään. Itse tehty barbeque-kastike on aivan ehdoton! Ohje on kehitelty muutamasta reseptistä yhdistelemällä.



Ribsit

Noin 1kg sian kylkeä

Laita ribsit paistoastiassa uuniin 100 asteeseen 1.5 tunniksi.

Barbeque-kastike

0.5 dl omenaviinietikkaa (muukin etikka käy)
3rkl tomaattipyrettä
5 kirsikkatomaattia
1 valkosipulinkynsi
0.5 tl cayannepippuria
1 tl paprikajauhetta
2 rkl mansikkahilloa (muukin makea hillo esim. omena/vadelma/kirsikka/herukka käy)
suolaa
pippuria

Laita kirsikkatomaatit ribsien kanssa 1 h 15 min jälkeen vartiksi uuniin. 1.5 uunissa olon jälkeen nosta ribsit pois astiasta. Ota kaikki paistoliemi ja kirsikkatomaatit talteen ja laita kattilaan. Murskaa kuorittu valkosipulinkynsi puukon terällä ja lisää kattilaan. Lisää kaikki loput ainekset joukkoon. Kiehauta nopeasti, laske lämpö ja anna hautua matalalla lämmöllä noin 15 minuuttia. Nouki pehmenneiden tomaattien kuoret pois kastikkeesta. Kastikkeen tulisi olla mahdollisimman tasaista. Tarkista maku.

Laita grilli päälle. Voitele ribsit kastikkeella molemmin puolin ja grillaa puolet nopeasti. Toista muutaman kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti