sunnuntai 26. elokuuta 2012

Tomaatti-juustopiirakka

Kokin vapaapäivä (Chuck´s Day Off) on mielestämme oikein hyvä ruokaohjelma, olemme testanneet useita ohjelman reseptejä ja esimerkiksi tästä tomaatti-juustopiirakasta on tullut suosikkiruoka, jota tehdään aina silloin tällöin. Piirakka on erittäin simppeli ja vähän erilainen tekotavaltaan; pohjana on filotaikina. Taikina pitää muistaa ottaa sulamaan noin tuntia aiemmin ja sen käsittely on astetta haastavampaa, taikina on niin ohutta ja haurasta.  Ohje löytyy täältä.

Tomaatti-juustopiirakka



Ainekset

 7 filotaikinalevyä
2 rkl sulatettua voita
2 rkl Dijon-sinappia
8 suurta tomaattia
4 dl emmental-juustoa raastettuna
1 rkl tuoretta timjamia tai tuoretta rosmariinia (kuten meillä oli nyt)
12 tuoretta basilikanlehteä
karkeaa sokeria
mustapippuria myllystä.

Leikkaa tomaatit ohuiksi tasakokoisiksi viipaleiksi. Sulata voi. Raasta juusto. Laita filotaikinalevyt pellille leivinpaperin päälle päällekkäin yksi kerrallaan. Voitele jokainen levy voilla. Levitä sinappi päällimmäiselle levylle ja lisää raastettu juusto sinapin päälle. Asettele tomaatit piirakan päälle, niin että niitä on joka paikassa. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamilla/rosmariinilla. 

Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes taikina on rapea ja ruskettunut piirakan reunoilla. Koristele tuoreilla basilikan lehdillä, lisää vähän suolaa pinnalle. Piirakka on hyvää miten vain nautittuna, kuumana, kylmänä tai uudelleen lämmitettynä. Parasta kuitenkin suoraan uunista tulleena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti