keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Mansikkamoussekakku

Kerran kesässä pitää tehdä mansikkakakku. Tämä ohje tuli vastaan mainiota Patalintu-ruokablogia lukiessani ja päätin kokeilla reseptiä. Tänne kirjattu resepti onkin lähes suoraan sieltä kopioitu.

Ja ai että siitä tuli hyvää! Kakusta tuli vielä oikein nättikin, vaikkei tässä tosiaankaan olla mitään mestareita kakunkoristelussa. Ohje on simppeli, mutta hyydykekakkuihin pitää varata aikaa; kakku onkin paras tehdä hyvissä ajoin, mielellään päivää ennen.




 Kakku vielä ilman moussetäytettä



Mansikkamoussekakku

Pohja
200g vaniljadominotäytekeksejä.
50g sulatettua voita
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit esimerkiksi minigrip-pussin sisällä kaulimella hakaten. Sekoita sulatettu voi keksimurskaan. Painele seos vuoan pohjalle ilmavasti, ei liian tiukasti, tasoittaen.

Reunat
n.2-300g tuoreita mansikoita
Leikkaa mansikat puoliksi pitkittäin. Asettele mansikan puolikkaat vieriviereen vuoan reunoille leikkauspinta ulospäin. Laita pohja mansikoineen jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.

Täyte
n.300g pakastemansikoita
ota erikseen talteen 2-3rkl mansikoiden mehua. Minulla oli kaupan pakastemansikoita pussista ja niistä ei millään irronnut mansikkamehua! Otin mehun sitten itse pakastetuista mansikoista sulattamalla, vaikkakin minulla oli tarkoitus käyttää ne toiseen tarkoitukseen.
2dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g turkkilaista jugurttia
2dl vispikermaa
6 liivatelehteä
1dl tomusokeria

Sulata mansikoita hiukan ja soseuta mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja lisää joukkoon tomusokeri, turkkilainen jugurtti sekä mansikkasose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se täytteen joukkoon. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan vähintään noin viideksi minuutiksi.
Kuumenna mansikkamehu kattilassa kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Valuta neste hieman jäähdytettynä ohuena nauhana täytteen joukkoon ja sekoita tasaisesti. Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta. Anna kakun hyytyä jääkaapissa mielellään yön yli. Koristele kakku hyytyneenä tuoreilla mansikoilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti