lauantai 6. elokuuta 2016

Misomarinoitu lohi grillissä

Tämä Tomi Björkin ohje on tullut pariinkin kertaan vastaan eri somekanavilla ja myös lehdessä. Misomarinoitu lohi kuulosti oikein lupaavalta ja resepti meni kokeiluun. Tästä tulikin oikein hyvää ja ollaankin aika useaan kertaan nyt sitten grillattu ohjeella. Kaveriksi vielä soija-sweetchilimarinoituja sieniä grillistä ja salaatti. Resepti sienien marinadille on juurikin näin yksinkertainen, kulhoon sweet-chilikastiketta ja loraus soijaa, ne sekaisin ja sitten sekoitus sienten kanssa kulhossa. 

Misokastike/mistotahna muuten löytyy marketin sushi/Aasia-osastolta, misokeittopaketista.

Misomarinoitu grillattu lohi



Neljälle

600g lohta

marinadi
3 rkl misotahnaa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl soijakastiketta
2 rkl valkoviiniä
1 rkl mirin-kastiketta
2 tl hunajaa

Björkin ohjeen mukaan lohi leikataan neljään osaan. Se voisi olla viisasta, niin marinadia levittyisi joka puolelle lohta. Kuvassahan näkyy, että emme leikanneet lohta ja maku jäi tuolla kertaa ehkä vähän liian lempeäksi.

Valmista marinadi, sekoita kaikki ainekset yhteen kulhossa. Laita lohet vuokaan ja kaada marinadi päälle. Anna marinoitua puoli tuntia huoneenlämmössä, tai kylmässä pidempään, noin muutaman tunnin. 

Laita lohipalat kuumaan grilliin nahkapuoli alaspäin ja grillaa noin 3 minuuttia (kansi kiinni) jos kalafile on pieni. Valele muutamaan kertaan marinadilla. Paista paksua palasta noin viisi minuuttia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti