sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Tonnikalalasagnette

Muutaman version jälkeen alkaa tonnikalalasagnette olla kohdillaan! Tässäpä resepti.



Tonnikalalasagnette

Vuoallinen

250 g fusilli/kierrepastaa. Kokeilimme maustettua tomaatti-chili fussillipastaa ja oli tosi hyvää,
2 prk tonnikalaa öljyssä
1 iso sipuli
1-4 kynttä valkosipulia
1 pieni kesäkurpitsa
1 tomaattimurskapurkki (n 400 g)
1 paseerattu tomaattitetra (n 400 g)
1 dl mustia oliiveja
2 rkl pizzamaustetta
2 rkl sweet chili - kastiketta
2 tl suolaa
mustapippuria, useita rouhaisuja myllystä

Juustokastike

3 dl maitoa
1 rkl voita (kukkurallinen)
1 rkl jauhtoja (kukkurallinen)
puoli pussia juustoraastetta (n 150 g), voimakasmakuista, kuten mustaleima / emmental
(1/4 tl muskottia)

Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota sipulit hyvässä määrässä öljyä pannulla, kunnes ovat läpikuultavia, eli muutama minuutti. Lisää joukkoon tomaattimurska ja paseerattu tomaatti, pizzamauste ja sweet chili. Anna hautua miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Pilko kesäkurpitsa tällä välin. Viipaloi kesäkurpitsa sentin viipaleiksi ja pilko jokainen viipale neljään osaan. Lisää kurpitsa ja myös oliivit joukkoon kymmenen minuutin hautomisen jälkeen. Anna hautua vielä toiset 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä (1 rkl). Älä keitä aivan kypsäksi, vaan ota pois liedeltä muutamaa minuuttia ennen paketin ohjeen aikaa. Valuta pasta. 

Ota kastike pois levyltä. Valuta öljy tonnikaloista pois. Lisää tonnikala tomaattikastikkeeseen. Maista suola tässä välissä, lisää tarvittaessa. Lisää sokeria jos tuntuu hapokkaalta. Lisää sitten pasta. Sekoita kaikki ainekset hyvin keskenään. Siirrä hetkeksi syrjään.  Laita tässä kohtaa uuni kuumenemaan 175 asteeseen.

Tee juustokastike. Laita pieni kattila tulelle. Sulata voi kattilassa. Ripottele jauhot pinnalle, sekoittele koko ajan vispilällä pari minuuttia, jotta jauhot kypsyvät. Jauhot eivät saa ruskistua, joten lämpötila on suhteellisen matala. Ei haittaa, vaikka jauhoseos menee kasaan. Lisää lämpötilaa ja lisää maito. Sekoittele koko ajan vispilällä, jotta kastikkeesta tulee tasaisista. Kastike saostuu lämmössä ennen pitkää, muutamassa minuutissa. Lisää juusto. Laita lämmöt pois päältä ja sekoita tasaiseksi, kastike on paksua. 

Siirrä tonnikalatomaattikastike (suorakaiteenmuotoiseen) vuokaan. Levittele juustokastike seoksen päälle. Paista uunin alatasolla 30 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskean väristä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti