maanantai 22. elokuuta 2016

Kanttarellikastike

Nam nam, kanttarelli on kyllä hyvänmakuinen ruokasieni, ja kestää hyvin kuumennosta, rakenne säilyy napakkana vaikka kuinka hauduttelisi pannulla. Tässäpä simppelin kastikkeen ohje.

Kanttarellikastike ja perunat


3-4 syöjälle
1 litra tuoreita kanttarelleja = 1 tuokkonen
1 keskikokoinen sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kermaa / ruokakermaa
n 1 tl suolaa
mustapippuria
0.5-1 tl valkopippuria

perunoita

Pese kanttarellit ja pilko isommat sienet vähän pienemmiksi. Kuumenna paistinpannu ja paista sieniä melko kuumalla, kunnes neste on hävinnyt niistä, noin 5-10 minuuttia. (Laita perunavesi kiehumaan tässä vaiheessa, ja lisää perunat sitten kiehuvaan veteen. Keittele noin 15 minuuttia, mutta kokeile kypsyys aina välillä). Kuori ja pilko sipulit pieniksi. 

Kun neste on haihtunut, lisää joukkoon 1 rkl voita, sekoita ja lisää sipulit. Anna sipulien kuullottua, noin 5 minuuttia. Kun sipuli on kuullottunut lisää joukkoon 1 rkl vehnäjauhoa ja sekoita hetki pannulla. Laske lämpöä samalla. Lisää mausteet, muutama rouhaisu mustapippuria, suolaa maun mukaan, ja valkopippuri. Sekoita hyvin. Lisää lopuksi kerma ja anna hautua noin 10 minuuttia, tai kunnes perunat ovat kypsiä. Mitä pidemmän hauduttaa, sitä paksummaksi kastike tulee. Eli jos tykkää vähän juoksevammasta kuin yllä kuvassa, niin hauduta vähemmän aikaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti