maanantai 3. joulukuuta 2012

Burritot

Nyt vihdoin saamme tänne ylös meidän usein tekemämme arkiruoan, burritot. Ohje on itse sovellettu jo vuosia sitten jonkin tv-ohjelman pohjalta, muistaaksemme. Helppoa, hyvää ja täyttävää!

 Burritot
4-5 annosta

400 g naudan paistijauhelihaa
noin 300g kidneypapuja
1 paprika
1 sipuli
1 punainen tuore chili
1-2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijaa
3 tl juustokuminaa
2 tl paprikajauhetta
1/3 tl cayannepippuria
2 tl jauhettuja korianterisiemeniä
1 dl vettä
2 tl sitruunamehua
(sormi)suolaa
mustapippuria
1 dl sweet-chilikastiketta
1 dl tomaattipyrettä
3 dl juustoraastetta

4-5 vehnätortillaa

Laita paistinpannu kuumenenaan. Kuori sipuli ja leikkaa se suikaleiksi. Kuutioi paprika pieneksi kuutioksi, hienonna chili.. Lisää kuumalle pannulle öljyä. Kuullota sipuli, paprika ja chili, niin että ne vähän pehmenevät, muutamia minuutteja. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Siirrä kasvikset pois pannulta. Lisää pannun lämpötilaa ja lisää öljy kuumalle pannulle, lisää jauheliha suoraan rasiasta pannulle (jää muotoonsa). Paista molemmilta puolilta muutama minuutti. Hajota jauheliha pienemmäksi, lisää soija ja hienonnettu valkosipuli sekaan. Sekoittele. Lisää aiemmin paistetut chilit, paprikat ja sipulit takaisin jauhelihan joukkoon. Ripottele kaikki mausteet jauhelihanlihan päälle ja sekoita hyvin. Lisää 1 dl vettä pannulle ja pienennä lämpö. Lisää puolet sweet-chilistä ja puolet tomaattipyreestä. Tee toisesta puolesta sweet chiliä ja tomaattipyrettä kastike burritosten päälle erillisessä astiassa; sekoita hyvin. Huuhtele pavut, lisää jauhelihan joukkoon. Lisää vielä sitruunamehu ja hauduta 10 minuuttia. Tarkista suola.

Raasta juusto. Täytä tortillalätyt; lisää lätyn keskelle täytettä siten, että kuoren saa taitettua hyvin kiinni, eli täytettä laitetaan sopivasti, ei liikaa. Reunat saa hyvin "liimattua" yhteen sweet-chilikastikkeen avulla. Lopuksi asettele rullat tiiviisti uuniastiaan, levitä loppu sweetchili-tomaattikastike burritosten päälle ja ripottele juustoraaste lopuksi burritoksille. Kun uuni on 200 asteinen, lisää tortillat paistumaan, mutta vaihda uunin asetukset grillivastukselle. Tällöin tortilloihin tulee rapea pohja. Paista, kunnes juusto on sulanut ja on kullanruskeaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti